Ολοκληρώθηκε το 34ο Φεστιβάλ Χορωδιών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με τη συμμετοχή πολλών χορωδιών από όλη την Ελλάδα το 34ο Φεστιβάλ Χορωδιών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, το οποίο πραγματοποιήθηκε το διήμερο 19 και 20 Οκτωβρίου στο Δημοτικό θέατρο Πεύκης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης έχει ως εξής:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε  το 34 ο Φεστιβάλ Χορωδιών του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης. Τόσο οι καλεσμένοι όσο και οι χορωδίες που συμμετείχαν συνεχάρησαν τον δήμαρχο Λυκόβρυσης-Πεύκης Μάριο Ψυχάλη για την άρτια οργάνωση και την υπέροχη φιλοξενία του Δήμου.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης  Μάριος Ψυχάλης ο οποίος κήρυξε την έναρξη του Φεστιβάλ στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι πρόκειται για έναν ιστορικό θεσμό του Δήμου ο οποίος ιδρύθηκε πριν 34 χρόνια από τον κεφαλλονίτη μουσικό Διονύση Αποστολάτο και θα συνεχίσει καθώς προσφέρει πολιτισμό και προάγει την κουλτούρα του τόπου.

Ευχαρίστησε τα χορωδιακά σχήματα και τους μουσικούς που τα συνόδεψαν για την αποδοχή της πρόσκλησης στο Φεστιβάλ προσφέροντας στο κοινό δύο υπέροχες μελωδικές βραδιές, την ειδική σύμβουλο για τα Γράμματα και τις Τέχνες Σοφία Γουναροπούλου η οποία είχε αναλάβει την οργάνωση και παρουσίαση του 34ου Φεστιβάλ, τις εθελόντριες οι οποίες βοήθησαν στην άρτια διεξαγωγή του καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν εξαιρετικές χορωδίες όπως : η Μικτή Χορωδία Νεμέας με μαέστρο τη Δρ Γεωργία Γιαννακοπούλου, η Χορωδία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής (ΟΣΚΑ) «Φαιάκων Ωδή» με μαέστρο τη Θεοδώρα Μουρμούρη, η Μικτή Χορωδία «Ολγάρυθμος» με μαέστρο την Όλγα Αλεξοπούλου, η Μικτή Χορωδία του Δήμου Κηφισιάς με μαέστρο τον Θανάση Αρβανίτη, η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ν. Ιωνίας και το Φωνητικό Σύνολο «Άθυρμα» με μαέστρο την Μαρία Κάτσαρη, η Πολυφωνική Χορωδία Ανατολικής Αιγιαλείας με μαέστρο την Κορνέλια Βολοσένκο-Γκολφίνου, η Χορωδία «Πελειάδες» με μαέστρο την Σταματία Χωρεψιμά και η Γυναικεία Χορωδία «Νηρηίδες» του Δήμου Π. Φαλήρου με μαέστρο την Κατερίνα Βασιλικού και οι οποίες χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό.

Ερμηνεύτηκαν έργα των : Χατζηδάκι, Θοδωράκη, Κουγιουμτζή, Γκάτσου, Σαββόπουλου, Ξαρχάκου, Λεοντή, Μούτση, Μουζάκη, Άκη Πάνου, Παπαδόπουλου, Μάνου Ελευθερίου, Μαυρουδή, Ανδριόπουλου, παραδοσιακά των Επτανήσων και της Νάουσας, παραδοσιακά της Κ. Ιταλίας, Μ. Βρετανίας, Ρωσίας, Ν. Αφρικής καθώς και έργα των Carlo Santana, Eric Whitacre, Karl Jenkins, Petar Liondev, ενώ το Φεστιβάλ έκλεισε με αφιέρωμα στον αείμνηστο Μίμη Πλέσσα.

Στο Φεστιβάλ  το διήμερο 19- 20 Οκτωβρίου μεταξύ άλλων έδωσαν το «παρών»:  ο δήμαρχος Μάριος Ψυχάλης, ο πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Ιορδάνης Βογιατζόγλου, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιάννης Μέγας, η αντιδήμαρχος Εθελοντισμού & Ισότιμης Εξυπηρέτησης Πολιτών & Δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία & Παιδείας Κατερίνα Φασουλά, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Σωτηρίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρήλια Νικολαΐδου και Γιώργος Στιβαχτής, , η πρώην βουλευτής και τέως Γ.Γ. Ισότητας Ειρήνη Μαυροπούλου, εκπρόσωποι Συλλόγων, Φορέων και φιλόμουσο κοινό απ’ όλη την Αττική.