ΚΕΕΡΦΑ: Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας

Τις αντιφασιστικές δράσεις στην πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου Αττικής στηρίζει η ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων καλώντας στην εκδήλωση και συναυλία του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου.

Νέο κάλεσμα στη συγκέντρωση από την ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων

Με ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ σημειώνει:

Οι ναζί της Χρυσής Αυγής, μαζί με άλλες φασιστοσυμμορίες, καλούν, και φέτος, σε συγκέντρωση την Παρασκευή 1 Νοέμβρη στη Λ. Ηρακλείου. Το αντιφασιστικό κίνημα θα δώσει, και φέτος, την απάντησή του με μαζική ενωτική αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση την Παρασκευή 1 Νοέμβρη. Προειδοποιούμε την ΕΛΑΣ να μην τολμήσει να απαγορέψει, όπως πέρυσι, την αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση.

Οι πρόσφατες ρατσιστικές επιθέσεις των φασιστών απέναντι στη Δομή Φιλοξενίας ανηλίκων προσφύγων και στον Μοχάμεντ Ασλάμ, ντελιβερά στην WOLT, στα Σεπόλια, δεν είναι ούτε τυχαία ούτε μεμονωμένα περιστατικά. Τα υπολείμματα της Χρυσής Αυγής και οι επίδοξοι συνεχιστές της παίρνουν θάρρος από τα επίσημα ρατσιστικά εγκλήματα κυβέρνησης και αστυνομίας καθώς και από την κραυγαλέα απόπειρα συγκάλυψης που τα συνοδεύει. Τις ρατσιστικές επιθέσεις των φασιστοειδών τροφοδοτεί η κυβέρνηση της ΝΔ με τη ρατσιστική πολιτική της, που πνίγει πρόσφυγες στην Πύλο, νήπια στην Κω και δολοφονεί μετανάστες σαν τον ντελιβερά, Μοχάμεντ Καμράν στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα.

Αυτές της μέρες, πάνω στα νεκρά σώματα προσφύγων και μεταναστών, οι κυβερνήσεις της ΕΕ κλιμακώνουν τη ρατσιστική εκστρατεία, βάζοντας σαν άμεσο στόχο των διωγμό εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων με μαζικές απελάσεις και με εκτοπισμό-εξορία σε χώρες εκτός ΕΕ από την Αλβανία μέχρι την Ουγκάντα. Προωθούν “κόμβους μαζικών απελάσεων” στρώνοντας το έδαφος για την ακροδεξιά και τους φασίστες, της οποίας ανοίγουν αγκάλες για κυβερνητικές συνεργασίες. Τόσο η συζήτηση όσο και τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, επιβεβαίωσαν ότι η ΕΕ γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη, υιοθετώντας την ατζέντα της ακροδεξιάς και των φασιστών. Γιατί αυτό που τρέφει την εκλογική άνοδο της ακροδεξιάς και της φασίστες σε όλη την Ευρώπη δεν είναι το «προσφυγικό κύμα» αλλά ο ρατσισμός – ο επίσημος, θεσμοθετημένος ρατσισμός των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Το αντιφασιστικό κίνημα παλεύει σε όλη την Ευρώπη. Το Σάββατο, 26 Οκτώβρη, οι φασίστες ετοιμάζονται να παρελάσουν στους δρόμους του Λονδίνου και το αντιφασιστικό κίνημα είναι αποφασισμένο να της εμποδίσει με μια μεγάλη αντι-συγκέντρωση που θα πλημυρίσει το Λονδίνο και θα δείξει, για μια ακόμα φορά ότι οι φασίστες είναι μια μισητή, απομονωμένη μειοψηφία. Το ίδιο δείξαμε και εδώ με της μαζικές διαδηλώσεις στα Σεπόλια αλλά και στον Άγιο Παντελεήμονα ενάντια στη δολοφονία του Καμράν και έτσι θα συνεχίσουμε!

Δεν θα αφήσουμε τα ορφανά της Χρυσής Αυγής, που καταδικάστηκε το 2020, να ξαναχτίσουν τάγματα εφόδου.

Παλεύουμε για τη διάλυση των φασιστικών συμμοριών και τη σύλληψη των τραμπούκων φασιστών, για δημόσιες δομές φιλοξενίας για τα προσφυγόπουλα με επαρκή στελέχωση, για ανοιχτά σύνορα, χαρτιά, άσυλο για την προσφυγιά και τιμωρία των δολοφόνων της Πύλου και του Μοχάμεντ Καμράν στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα. Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων των Τεμπών και της Πύλου που τους οπλίζει το χέρι.

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί στην αντιφασιστική συγκέντρωση διαδήλωση την Παρασκευή 1 Νοέμβρη στις 6.30 μμ στη Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου και

στηρίζει την αντιφασιστική εκδήλωση και συναυλία, που διοργανώνουν οργανώσεις και φορείς, το Σάββατο 26 Οκτώβρη στις 6.30 μμ στο Θεατράκι στη Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου με ομιλητές τον διασώστη Ιάσωνα Αποστολόπουλο, την Μαρία Μπικάκη και τον Γιώργο Ράγκο.