«Γ. Σεφέρης»: Η απεργία και έγινε και πέτυχε

«Στη μάχη για την επιτυχία της γενικής απεργίας της 20ης Νοεμβρίου», καλεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης».

«Γ. Σεφέρης»: Η απεργία και έγινε και πέτυχε

Με ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η χθεσινή απεργία των εκπαιδευτικών και έγινε και πέτυχε. Ήταν μάθημα αξιοπρέπειας και αγώνα με το κεφάλι και τις γροθιές ψηλά. Δώσαμε μια καλή απάντηση στην Κυβέρνηση και σε αυτούς που λένε ότι δεν γίνεται τίποτα!!! Το αποδεικνύουν τα ποσοστά συμμετοχής αλλά και οι εικόνες σε περισσότερες από 50 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Συναντηθήκαμε στον δρόμο του αγώνα με τους γονείς των μαθητών μας, με άλλους εργαζόμενους στα καράβια και στο λιμάνι, στη Ν/ζ του Περάματος, στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό.

Η συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις ήταν πολύ μεγάλη. Είχαμε μια από τις μεγαλύτερες κλαδικές απεργίες των τελευταίων ετών παρά τον πόλεμο, την τρομοκρατία και την υπονόμευση του αγώνα μας!

Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ έμειναν με τις δικαστικές αποφάσεις στο χέρι! Με συλλογικό αγώνα και ενότητα  σπάσαμε στην πράξη τον αυταρχισμό, τις διώξεις και την προσπάθεια εκφοβισμού, μα πάνω από όλα επικοινωνήσαμε σε όλη την κοινωνία τα δίκαια αιτήματα για τα παιδιά και τα σχολεία μας!

Κι ας είναι η τρίτη απεργία μέσα σε μια βδομάδα που κρίνεται παράνομη από τα δικαστήρια. Είχαν προηγηθεί οι απεργίες των σιδηροδρομικών και των εργαζομένων στην Ψυχική Υγεία, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι η καταστολή και η προσπάθεια περιστολής συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών είναι η άλλη όψη της επίθεσης που κλιμακώνεται από όλες τις κυβερνήσεις όταν δεν μπορούν να πείσουν κανέναν πια με την εξαπάτηση!

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει ο αγώνας μας δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για να σπάσουν οι διώξεις και τα πειθαρχικά, για να ακυρωθεί στην πράξη η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση!

Συσπειρωμένοι στα σωματεία και την Ομοσπονδία θα τα καταφέρουμε!

Όλοι στις ΓΣ, όλοι στον αγώνα, όλοι στη μάχη για την επιτυχία της Πανεργατικής απεργίας στις 20 του Νοέμβρη!!

Σχετικά με τα διάφορα δημοσιεύματα για τα ποσοστά της απεργίας μας:

Να μαζευτούν τα παπαγαλάκια του Υπουργείου και των διάφορων «ενημερωτικών» ιστοσελίδων που λειτουργούν ως γραφείο τύπου του Πιερρακάκη όταν μιλάνε για τα ποσοστά της απεργίας των δασκάλων….Η συμμετοχή στο Λεκανοπέδιο ξεπερνά το 40% και το 25% στην επαρχία ενώ στις διαδηλώσεις σήμερα πήραν μέρος πάνω από 10.000 σε όλη την Ελλάδα.
Θα μάθουν τουλάχιστον να σέβονται όταν χιλιάδες εργαζόμενοι καταθέτουν το μεροκάματο τους για να διεκδικήσουν μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα!! Ειδικά αυτοί που ψηφίστηκαν από 15% του ελληνικού λαού και με την πολιτική τους τσακίζουν τις ζωές όλων μας καλύτερα να σιωπήσουν γιατί εκτίθενται!»