Δίωξη σε εκπαιδευτικούς για πανό με αναφορά στην Παλαιστίνη

Την πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε στον διευθυντή και δασκάλα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου εξαιτίας πανό που φτιάχτηκε από τα παιδιά του σχολείου με αναφορά στην Παλαιστίνη καταγγέλλει η BDS Greece. Όπως, μάλιστα, αναφέρεται στην καταγγελία της BDS Greece, η δίωξη ασκήθηκε μετά από παρέμβαση της πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της BDS Greece έχει ως εξής:

Γενική είναι η αγανάκτηση των δημοκρατικών ανθρώπων του τόπου, για το γεγονός της δίωξης της δασκάλας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου, εξαιτίας εικαστικού πανό που φτιάχτηκε από τα παιδιά του σχολείου στο πλαίσιο του γιορτασμού της 28ης Οκτωβρίου – όπου ανάμεσα σε ευχές για ελπίδα, αγάπη και ειρήνη στον κόσμο, χώρεσε και ευχή για ελευθερία στην Παλαιστίνη.

Τα παιδιά της Ελλάδας, όπως και τα παιδιά του κόσμου όλου, δεν μπορεί παρά να αισθάνονται αλληλέγγυα με τα παιδιά της πολύπαθης Παλαιστίνης, που επί ένα χρόνο τώρα, σφαγιάζονται, τραυματίζονται, ακρωτηριάζονται, νοσούν και λιμοκτονούν, στοχοποιούμενα ανελέητα και ακατάπαυστα από τον ισραηλινό στρατό.

Η δε προκλητική παρέμβαση της πρεσβείας του γενοκτονικού Ισραήλ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του τοπικού συλλόγου εκπαιδευτικών “Παρθενώνας”, με την απαίτηση να κατέβει πάραυτα το πανό και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, παραβιάζοντας κάθε δημοκρατική αρχή και δεοντολογία, δεν μπορεί παρά να επισύρει γενικευμένη λαϊκή οργή.

Υπογραμμίζουμε στο σημείο αυτό ότι η Ελλάδα υπερψήφισε δια των θεσμικών εκπροσώπων της το πρόσφατο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, το οποίο απαιτεί την απομάκρυνση των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων από τα Παλαιστινιακά εδάφη εντός 12μήνου, και την επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Το γεγονός ότι οι θεσμικοί εκπρόσωποι του Ισραήλ, αγνοούν προκλητικά τις αποφάσεις του ΟΗΕ, όπως και το διεθνές δίκαιο και τις επιταγές του – τις οποίες παραβιάζουν συστηματικά, λειτουργώντας συχνά-πυκνά ως κράτος εν κράτει, δεν συνιστά απλά και μόνο κατάπτυστη πρακτική, αλλά και ποινικά κολάσιμη.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δίωξη της δασκάλας του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου όπως και του διευθυντή του σχολείου θα σταματήσει εδώ και τώρα. Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στους εκπαιδευτικούς αυτούς για τις πανανθρώπινες αξίες και το πνεύμα αλληλεγγύης και πολιτισμού που μεταλαμπαδεύουν στους μαθητές του σχολείου τους.

Απαιτούμε, τέλος, να σταλεί στεντόρειο μήνυμα στους θεσμικούς εκπροσώπους του γενοκτονικού Ισραήλ, πως οι πρακτικές της τρομοκρατίας και των αθέμιτων, αντιδημοκρατικών παρεμβάσεων, δεν χωρούν στον τόπο μας, όπου τα δημοκρατικά ήθη και ο Πολιτισμός συνιστούν Παράδοση με βαθιές ρίζες.