Γ. Οικονόμου: Καταδικάζουμε τους βανδαλισμούς στα σχολεία και τα ψεύδη που ακούστηκαν

«Υπέρ της νόμιμης επιτήρησης των σχολείων» τάσσεται η «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» μετά τους βαδναλισμούς στο ΕΠΑΛ.

Με ανακοίνωσή της η παράταξη σημειώνει:

«Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, και συγκεκριμένα στην Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, υπήρξε νέα εγγραφή και δαπάνη για επιτήρηση με εναέρια μέσα των δημοσίων χώρων και σχολικών κτιρίων (σε μη εργάσιμες ώρες / ώρες λειτουργίας).

Μια πρόταση που είχε βάλει «στο τραπέζι» των συζητήσεων πολλές φορές ο επικεφαλής, Γιώργος Οικονόμου, προκειμένου να υπάρξει συντονισμένη και αποτελεσματική πρόληψη απέναντι στις φθορές που τόσο συχνά παρατηρούνται, ειδικά στα σχολικά μας κτίρια.

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες φοβερών βανδαλισμών στο στολίδι της πόλης μας, το ΕΠΑΛ, αλλά και σε δημοτικό σχολείο.

Καταδικάσαμε τις συμπεριφορές αυτές και τονίσαμε πως δεν πρέπει ο φορολογούμενος πολίτης να πληρώνει την κατάσταση αυτή, ενώ προτείναμε, για άλλη μια φορά, την βιντεοεπιτήρηση των δημοτικών κτιρίων.

Υπογραμμίζουμε πως είμαστε υπέρ της νόμιμης επιτήρησης, η οποία αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα. Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο έγινε αναφορά από τον Γιώργο Οικονόμου στο δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, όπου με τη χρήση drone το ετήσιο κόστος των φθορών από βανδαλισμούς μειώθηκε κατά 80-90 %. Είμαστε αισιόδοξοι ότι και στο Δήμο μας θα λειτουργήσει προς όφελός μας το προληπτικό αυτό μέτρο επιτήρησης.

Τέλος, καταδικάζουμε τα ψεύδη που ακούστηκαν για το διευθυντή του ΕΠΑΛ και τις ανακρίβειες σχετικά με τον τρόπο που χειρίστηκε τους καταληψίες του ΕΠΑΛ.

Στεκόμαστε απέναντι σε όποιον υποκινεί για καθαρά πολιτικούς λόγους οιασδήποτε μορφής παραβατική συμπεριφορά εις βάρος ων δημοτών, των μαθητών και των οικογενειών τους.»