Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα 80 χρόνια από το μπλόκο του Βύρωνα

Πραγματοποιήθηκε η Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024 η μουσική εκδήλωση μνήμης για τα 80 χρόνια από το μπλόκο του Βύρωνα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Βύρωνα έχει ως εξής:

Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το εξ αναβολής μουσικό αφιέρωμα «Τα αντάρτικα των πόλεων και τα ρεμπέτικα της Κατοχής» για τη συμπλήρωση των 80 ετών από το Ηρωικό μπλόκο του Βύρωνα.

Το κοινό ταξίδεψε στο χρόνο μέσα από μια ιδιαίτερη μουσική αναδρομή στα τραγούδια της εποχής, είτε εκφράζουν το πνεύμα της αντίστασης είτε περιγράφουν τις δυσκολίες της κατοχής.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Αλέξης Σωτηρόπουλος εξέφρασε τη συγκίνησή του για την ιστορική αναδρομή και τόνισε τη σημασία της διατήρησης της ιστορικής μνήμης. Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν φόρο τιμής σε όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία, ενδυναμώνοντας τη σύνδεση της τοπικής κοινωνίας με την ιστορία της.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο Δήμαρχος Βύρωνα Αλέξης Σωτηρόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεκτάριος Αποστολάκης, ο Επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Πρωτοβουλία  Στάση Βύρωνα» Γρηγόρης Κατωπόδης, η Αντιδήμαρχος Βρεφικών-Παιδικών Σταθμών Μάρω Γκανέτσου, ο Εντεταλμένος σύμβουλος Αστικής Πανίδας Νίκος Δεληγιάννης, ο Εντενταλμένος Σύμβουλος Συντήρησης Πόλης Κώστας Στεφανίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Βιδάλη, Λεμονιά Κλωνάρη, Δημήτρης Κοκαλιάς και Αντώνης Μποζιάρης.