Ενημέρωση φροντιστών κι εκπαιδευτικών προσχολικής ηλικίας για τη ΔΕΠ-Υ στη Μεταμόρφωση

Πραγματοποιήθηκε από το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με ΔΕΠ-Υ ADHD Hellas δράση ενημέρωσης φροντιστών κι εκπαιδευτικών προσχολικής ηλικίας δημοτικών βρεφικών σταθμών Μεταμόρφωσης σχετικά με τη ΔΕΠ-Υ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και η Υπερκινητικότητα). Η δράση έλαβε χώρα την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου επικοινωνίας του Δήμου Μεταμόρφωσης έχει ως εξής:

Στο πλαίσιο του παγκόσμιου μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη ΔΕΠ-Υ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και η Υπερκινητικότητα), το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, συμμετείχε στην καμπάνια ενημέρωσης για τη ΔΕΠ-Υ στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς που οργάνωσε το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με ΔΕΠ-Υ ADHD Hellas.

Με γνώμονα ότι “Η ενημέρωση είναι το κλειδί“, πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδαγωγών και φροντιστών παιδιών προσχολικής ηλικίας των δομών προσχολικής αγωγής του Δήμου, την Παρασκευή 18/10/2024, στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης, με τίτλο “Πρώιμες ενδείξεις ΔΕΠΥ, σε παιδιά προσχολικής ηλικίας“. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από την Πρόεδρο του Πανελλήνιου Σωματείου ατόμων με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, κα Σοφία Δρόσου.