Ζητάνε χρονοδιάγραμμα εργασιών οι γονείς των βρεφονηπιακών

Δέσμευση για το χρονοδιάγραμμα εργασιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς ζητά με επιστολή του ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Νέας Ιωνίας.

..

Η επιστολή που απευθύνεται στο Δήμο Νέας Ιωνίας είναι η ακόλουθη;

..

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Βρεφονηπιακών Σταθμών Νέας Ιωνίας γνωστοποιεί στις υπηρεσίες σας, μετά και από το τελευταίο ατύχημα με το βρέφος στο προαύλιο του 3ου βρεφονηπιακού σταθμού, ότι χρειάζεται άμεσα να πράξετε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να καταστούν ασφαλή τα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά μας.

Οι γονείς θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά, ειδικά όσον αφορά το πρώτο τους σχολείο, που να είναι χώρος όπου πραγματικά θα αναπτύσσονται γνωστικά και ψυχοκοινωνικά, με ασφάλεια και όλα τα σύγχρονα διαθέσιμα μέσα της εποχής μας.

Θέλουμε να στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο και να ξέρουμε ότι θα έχουν προαύλιους χώρους και παιχνίδια που θα είναι ασφαλή για αυτά, με τις κατάλληλες πιστοποιήσεις. Να υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη και πρόληψη για την αποφυγή όλων των ατυχημάτων.

Στον 3ο βρεφονηπιακό σταθμό έχει αγοραστεί τάπητας για το συγκεκριμένο προαύλιο, αλλά δεν έχει τοποθετηθεί εδώ και ΤΡΙΑ (3) ΧΡΟΝΙΑ!!!, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες/οχλήσεις γονιών και προσωπικού προς τον Δήμο και το πρώην ΚΕΒΡΕΦΟ. Μάλιστα η δικαιολογία είναι πως πρέπει να φτιαχτεί σωστά η αυλή (κάτι που είναι προφανώς σωστό, αλλά η συζήτηση αυτή παραμένει εδώ και πολλά χρόνια).

Σας καλούμε να πραγματοποιήσετε άμεσα τις εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των κτιρίων, καθώς και τις απαραίτητες μελέτες των χώρων ώστε να καταστούν ασφαλή τα κτίρια και οι προαύλιοι χώροι όλων των παιδικών σταθμών!

Να γίνει αντισεισμικός/στατικός – αντιπυρικός έλεγχος σε όλους τους σταθμούς και να δοθούν όλες οι απαραίτητες πιστοποιήσεις, πράξεις απαραίτητες για την ασφάλεια και τη ζωή των παιδιών μας.

Σημείωση: Πέρυσι είχε χτυπήσει παιδί στον 7ο βρεφονηπιακό σταθμό, που σημειωτέον ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί οι εργασίες επισκευής του προαυλίου του. Στον 1ο βρεφονηπιακό σταθμό ξεκολλάνε τα αντικραδασμικά πλακίδια … Και ο κατάλογος επεκτείνεται σε όλους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς…

Παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε:

1) Πότε ακριβώς θα τοποθετηθεί ο τάπητας στο προαύλιο του 3ου βρεφονηπιακού σταθμού, καθώς και πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στον 7ο βρεφονηπιακό σταθμό ; Πότε θα γίνουν οι απαραίτητες επισκευές σε όλους τους σταθμούς;

2)Πότε θα πραγματοποιηθούν και θα ολοκληρωθούν οι μελέτες για τους προαύλιους χώρους των παιδικών σταθμών;

3)Πότε θα πάρουν τα παιδικά όργανα / παιχνίδια τις απαραίτητες πιστοποιήσεις ;