Στο Υπ. Εσωτερικών ο Γ. Μυλωνακής – Τι ζητήματα τέθηκαν στο τραπέζι

ΜΕ τον Γ.Γ. Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του Υπ. Εσωτερικών Σάββα Χιονίδη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης – Ανάπλαση Αγ. Τριάδος, ελλείψεις προσωπικού και φύλαξη σχολείων τα βασικά ζητήματα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, κατά τη συνάντηση στο τραπέζι τέθηκαν θέματα που χρήζουν επίλυσης και σχετίζονται με την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Δήμου αλλά και την επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται για την υλοποίηση κρίσιμων υποδομών για τη πόλη

Ειδικότερα κατά τη συζήτηση ο κ. Μυλωνάκης έθεσε στον κ. Χιονίδη το ζήτημα του έργου ανάπλασης της οδού Αγ.Τριάδος σε συνέχεια και της σχετικής μελέτης που απέστειλε η δημοτική αρχή προ μηνών στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Όπως ανέφερε είναι κρίσιμο να εγκριθεί η σχετική χρηματοδότηση το συντομότερο δυνατό.

Επιπρόσθετα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των υπηρεσιών σε συγκεκριμένες ειδικότητες όπως είναι οι οδηγοί για τα οχήματα καθαριότητας, στις καθυστερήσεις διαγωνισμών όπως για παράδειγμα αυτόν που αφορά στην προμήθεια του προσωπικού καθαριότητας με μέσα ατομικής προστασίας, αλλά και στα φαινόμενα βανδαλισμών στα σχολεία.

Ο Δήμος αναφέρει επίσης πως ο Γ. Μυλωνάκης πρότεινε στον Γενικό Γραμματέα να εξεταστεί από το Υπουργείο η δυνατότητα χρηματοδότησης ενός συστήματος φύλαξης των σχολείων της πόλης και μόνο κατά τις νυχτερινές ώρες, με ψηφιακά μέσα.

Τέλος συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει με τους ΠΕ 60-Βρεφονηπιαγωγούς-με τον Δήμαρχο να επισημαίνει την ανάγκη ανάληψης θεσμικής πρωτοβουλίας, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι νηπιαγωγοί των παιδικών σταθμών, που είναι σήμερα χωρίς αντικείμενο καθώς τα παιδιά που φιλοξενούνται πλέον εκεί απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις από άλλες ειδικότητες, σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.

Ο Δήμος υποστηρίζει, τέλος, ότι ο κ. Χιονίδης δεσμεύθηκε πως θα εξετάσει σε συνεργασία και με τον Υπουργό όλα τα θέματα που τέθηκαν, με στόχο την αναζήτηση βέλτιστων λύσεων το συντομότερο δυνατό.