Ένοχοι για τις πλημμύρες ο Κ. Αγοραστός και άλλα τρία άτομα

Ποινές φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, επιβλήθηκαν για τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία στον τέως περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, στον πρώην αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κ. Νούσιο και σε δύο υπηρεσιακούς παράγοντες.

Για τις φονικές πλημμύρες από την κακοκαιρία «Ιανός» στη Θεσσαλία καταδικάστηκαν ομόφωνα ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κώστας Νούσιος και οι δύο προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων σε Περιφέρεια Θεσσαλίας και Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας έκρινε ένοχους τους κατηγορούμενους για το πλημμέλημα της πλημμύρας από αμέλεια δια παραλείψεως από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο.

Αθώοι όλοι κηρύχθηκαν κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως άπαξ και κατά συρροή.

Σημειώνεται πως οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι που αθωώθηκαν είναι οι δήμαρχοι Καρδίτσας και Μουζακίου, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, δύο στελέχη της ΔΕΥΑΚ και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.