Επί ποδός ενάντια στην κατασκευή εργοστασίου

Σε συγκέντρωση καλεί η Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης την Κυριακή 20 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ. στη συμβολή των οδών Αγ. Ειρήνης και Δημητσάνας (έναντι Μοναστηρίου) δηλώνοντας την αντίθεση τους στην ενδεχόμενη κατασκευή εργοστασίου συγκέντρωσης, συσκευασίας και πολτοποίησης χαρτιού και συναφών υλικών.



Υπογραμμίζουν πως η περιοχή έχει ουσιαστικά χρήσεις γης αμιγούς κατοικίας, όπως προβλέπεται στο αναθεωρημένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Λυκόβρυσης, Μάλιστα, αρκετά σχολικά συγκροτήματα, κοινωφελή και θρησκευτικά ιδρύματα γειτνιάζουν ή εφάπτονται με την έκταση στην οποία σχεδιάζεται η δημιουργία εργοστασίου.

«Επιχειρούμενο περιβαλλοντικό έγκλημα δίπλα στα σπίτια μας»


Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι το εργοστάσιο θα επιβαρύνει την πόλη με πρόσθετους αέριους ρύπους «στους ήδη υψηλούς που έχουμε (από τους υψηλότερους δείκτες μικροσωματιδίων στο λεκανοπέδιο)», θα αυξήσει τη σκόνη, τις οσμές και τον καπνό, ενώ εγείρουν και τα ζητήματα με την πυρασφάλεια στην περιοχή. Επισημαίνουν την περαιτέρω κυκλοφοριακή επιβάρυνση καθώς και το θόρυβο από τα βαρέα οχήματα, τα οποία θα περνούν μέσα από τη γειτονιά.

Πέρα από τη συμμετοχή του κόσμου, η Κίνηση Πολιτών ζητά τη συνδρομή του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, καλώντας να λάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την προστασία της ποιότητας ζωής. Παράλλληλα καλεί και άλλους συναρμόδιους φορείς, όπως το Δήμο Μεταμόρφωσης στα όρια του οποίου βρίσκεται η έκταση, καθώς και την Περιφέρεια Αττικής να συμβάλλουν «για να σταματήσει το επιχειρούμενο αυτό περιβαλλοντικό έγκλημα».

Από την ΕΚΦΡΑΣΗ που κυκλοφορεί (15/10/2024).