ΛΑΣ: Να σώσουμε το Δασόκτημα Βεΐκου από τους «επενδυτές» (vid)

Nα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για το Δασόκτημα Βεΐκου,κάλεσανμέσω της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν, οι επικεφαλής των «Λαϊκών Συσπειρώσεων» σε Ν. Ιωνία και Γαλάτσι, Πέτρος Αλέπης και Γρηγόρης Χαραλαμπίδης αντίστοιχα.

Εισηγητικά ο Π. Αλέπης αναφέρθηκε στις «επικίνδυνες» εξελίξεις στην περιοχή με τις διαδικασίες που κινούνται «για να μετατραπεί η περιοχή σε πεδίο νέας εμπορευματικής δραστηριότητας και κερδοφορίας». «Γιατί το κράτος, με όποια μορφή και όποια βαθμίδα και να πιάσεις (εκάστοτε κυβερνήσεις, περιφέρεια, δήμοι κλπ) δεν προστάτεψε όπως όφειλε τον χώρο; Γιατί, δηλαδή, δεν πήρε όλα τα μέτρα, πολιτικά, οικονομικά, νομικά και άλλα για να αποτρέψει την εξέλιξη που πλέον έχουμε, το ότι είναι στα πρόθυρα ο αποχαρακτηρισμός δασικής έκτασης;», σχολίασε ο επικεφαλής της ΛΑΣ Ν. Ιωνίας.

Για τη συνέχεια «μιας μακροχρόνιας προσπάθειας από τον γαλατσιώτικο λαό από τη δεκαετία του 1970» έκανε λόγο ο επικεφαλής της ΛΑΣ Γαλατσίου, Γ. Χαραλαμπίδης. «Το Δασόκτημα Ομορφοκκλησιάς Βεΐκου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου στην Αθήνα, ένα καταφύγιο για τους κατοίκους όλων των γειτονικών δήμων που συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και ένα σημαντικό οικοσύστημα μέσα στην πόλη, με ευρύτερη σημασία για το λεκανοπέδιο», τόνισε στην τοποθέτησή του ο δασολόγος Στέφανος Μπούτσιος.

Από την ΕΚΦΡΑΣΗ που κυκλοφορεί (15/10/2024).