Λαϊκή Ενότητα: Κάλεσμα στη σημερινή αντιΝΑΤΟϊκή συγκέντρωση

Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή συγκέντρωση κατά της πραγματοποίησης της Κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ που γίνεται στις 14 και 15 Οκτωβρίου στην Αθήνα απευθύνει η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου και ώρα 7.00′ μ.μ. στα Προπύλαια.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση – κάλεσμα του γραφείου τύπου της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς έχει ως εξής:

Η ΛΑΕ – Α.Α. στηρίζει και καλεί στην αντινατοϊκή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια την Δευτέρα 14/10, στις 7μμ και την πορεία που θα ακολουθήσει προς την Βουλή.

Στο φόντο της υποστηριζόμενης από το ΝΑΤΟ γενοκτονίας των Παλαιστίνιων από το Ισραήλ στην Γάζα και την Δυτική Όχθη,  της εισβολής στον Λίβανο, των απειλών διεύρυνσης του πολέμου στην Μ. Ανατολή και την Δυτ. Ασία με ανυπολόγιστες συνέπειες για την διεθνή ειρήνη, του πολέμου που προκάλεσε και συντηρεί το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, αλλά και των πολέμων που έχει σπείρει η ιμπεριαλιστική Βορειοατλαντική Συμμαχία στην Αφρική και σε όλον τον πλανήτη, πραγματοποιείται στην Ελλάδα στις 14 και 15/10 η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, με συμμετοχή πάνω από 80 βουλευτών από νατοϊκά κράτη.

Η επίσκεψη συμπεριλαμβάνει μάλιστα στην δεύτερη μέρα της και ξενάγηση στην βάση της Σούδας, χαρακτηριστικό της αμεσότερης εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο που επιδιώκει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μία κυβέρνηση που επαίρεται για το γεγονός ότι  συμπεριλαμβάνεται στην πρωτοκαθεδρία των φιλοπόλεμων κρατών, είναι ήδη δεύτερη σε στρατιωτικές δαπάνες και ζητά την περαιτέρω αύξηση της οικονομικής εισφοράς στον στρατιωτικό προϋπολογισμό του ΝΑΤΟ, μετέχει με διάφορους τρόπους στον πόλεμο στην Ουκρανία, στηρίζει όχι μόνο πολιτικά αλλά και στρατιωτικά τον σφαγέα Νετανιάχου και τα επεκτατικά σχέδια του.  Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα έχει όχι μόνο συμβολικό, αλλά και έμπρακτο χαρακτήρα: αυτόν της προσφοράς και της πλήρους εκχώρησης των νατοϊκών βάσεων που βρίσκονται στην Ελλάδα  για την διεξαγωγή των πολεμικών επιχειρήσεων σε όλα τα μέτωπα, με την απεμπόληση κάθε ίχνους εθνικής κυριαρχίας.

Το ΝΑΤΟ υπήρξε ανέκαθεν και παντού (ας θυμηθούμε, ενδεικτικά, τους πολέμους στην Κορέα και το Βιετνάμ) ένας επιθετικός στρατιωτικός συνασπισμός για την υπεράσπιση των γεωστρατηγικών και οικονομικών συμφερόντων του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και της ΕΕ. Με τις εισβολές στο Ιράκ, στη Συρία, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, την στήριξη αυταρχικών (συμπεριλαμβανομένων και θεοκρατικών) καθεστώτων στην Μέση Ανατολή, αποσταθεροποίησε και διέσπειρε το χάος σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή όπου ανήκει και η Ελλάδα και που απειλείται σήμερα με συνολική ανάφλεξη, με επιπτώσεις όχι μόνο στα πεδία  των μαχών, αλλά και οικονομικές, για την χώρα μας που θα βυθιστεί σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια, την Ευρώπη και ολόκληρο τον πλανήτη.

Η Λαϊκή Ενότητα Ανυπότακτη Αριστερά στηρίζει και καλεί στην αντινατοϊκή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια την Δευτέρα 14/10, στις 7μμ και την πορεία που θα ακολουθήσει προς την Βουλή.

  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ, ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ
  • ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ – ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ