Πέθανε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος

Μετά από άνιση μάχη ο Δημήτρης Καλογερόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών

Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας νοσηλεύτηκε για λίγες μέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, μέχρι που εξέπνευσε σήμερα, 11 Οκτωβρίου 2024.

Από τις 27 Σεπτεμβρίου, με δήλωσή του, είχε γνωστοποιήσει πως για λόγους υγείας θα απουσίαζε από τα καθήκοντά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προγραμματίσει ταξίδι στη Γερμανία για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, όμως, πριν προλάβει να φύγει εισήχθη στο νοσοκομείο με βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.

Δήμος Αιγιαλείας: Αποχαιρετούμε τον Δημήτρη Καλογερόπουλο με οδύνη και συντριβή

«Με οδύνη, θλίψη και συντριβή, αποχαιρετούμε τον Άνθρωπο, τον φίλο, τον συνεργάτη, τον Δήμαρχο μας Δημήτρη Καλογερόπουλο ο οποίος έχασε τη μάχη για τη ζωή σήμερα την 11η Οκτωβρίου 2024, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Αποχαιρετούμε τον πρώτο δημότη της πόλης μας.

Τον άνθρωπο που οραματίστηκε, που αγωνίστηκε, που υπηρέτησε με ήθος και αξιοπρέπεια τον τόπο μας. Τον άνθρωπο που πριν από έναν χρόνο ακριβώς πανηγύρισε την πρώτη φορά που εκλέχθηκε Δήμαρχος στην Αιγιάλεια, για δεύτερη συνεχή θητεία.

Αποχαιρετούμε τον δικό μας Δημήτρη Καλογερόπουλο.

*Σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την εξόδιο ακολουθία

Η πορεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος ήταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διετέλεσε, πριν ασχοληθεί ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε υψηλόβαθμες θέσεις στο δημόσιο, έφτασε έως διευθυντής της Οικονομικής Επιθεώρησης Δυτ. Ελλάδας.

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δημάρχων Δυτικής Ελλάδας και της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δημάρχων), εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής ΕΣΠΑ της ΚΕΔΕ, ήταν πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας και πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής της ΕΔΕΥΑΑ Ελλάδος.  

Εξελέγη πρώτος Δήμαρχος στην Συμπολιτεία (1997) και επανεξελέγη αλλες δύο φορές, έως και το 2010 πριν την κατάργηση του δήμου και την υποχρεωτική συνένωση με το Αίγιο. Την τελευταία περίοδο μάλιστα εξελέγη δήμαρχος στην Συμπολιτεία με το εμφατικό ποσοστό 72%.

Μετά την συνένωση με το Αίγιο, το 2010 κατέθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος στην Αιγιάλεια αλλά δεν εξελέγη. Το 2015 τοποθετήθηκε στη θέση του Γ.Γ. του Δήμου Αιγιαλείας και το 2019 αποχώρησε για να θέσει υποψηφιότητα και να εκλεγεί.