Στο πλευρό των κατοίκων της Νέας Λέσβου η “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή”

Με τους κατοίκους της Νέας Λέσβου στο θέμα της ανάπλασης του πάρκου Αρίωνα, ζητά να επαναδιατυπωθεί η απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής με ρητή αναφορά της απαγόρευσης δημιουργίας αναψυκτηρίου στο χώρο του πάρκου. Για το σκοπό αυτό, η παράταξη της Μ. Διακολιού απέστειλε σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” έχει ως εξής:

Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής (24.9.2024), εγκρίθηκε η μελέτη της ανάπλασης του πάρκου ΑΡΙΩΝΑ στη Ν. Λέσβο. Επειδή η μελέτη αυτή άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο λειτουργίας αναψυκτηρίου/ μικρού καφέ στο χώρο και οι κάτοικοι ομόθυμα διαφώνησαν και διαφωνούν με αυτή την προοπτική, δόθηκε από τη διοίκηση η διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να γίνει αναψυκτήριο και ότι αυτό θα αναγράφεται και στην απόφαση.

Όμως, η 269/2024 απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής, παρέλειψε τη ρητή αναφορά της μη κατασκευής και λειτουργίας αναψυκτηρίου στο χώρο, αφήνοντας τα ενδεχόμενα ασαφή και άρα ανοιχτά.

Η δημοτική παράταξη ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ, συντάσσεται και στηρίζει τα αιτήματα των κατοίκων, και με επιστολή της στον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής κ. Σ. Σταθούλη, ζήτησε να επαναδιατυπωθεί η απόφαση με ρητή αναφορά της απαγόρευσης δημιουργίας αναψυκτηρίου στο χώρο.

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή που απέστειλε η “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” στον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Αμαρουσίου, Σ. Σταθούλη:

“Καλημέρα σας,

στην απόφαση 249/2024 σχετικά με την έγκριση της μελέτης για το πάρκο “Αρίωνα”, ενώ κατά τη συζήτηση είχε δοθεί εκ μέρους της Διοίκησης υπόσχεση στους παρασταθέντες κατοίκους ότι δεν πρόκειται να κατασκευαστεί αναψυκτήριο και ότι -ως εγγύηση- αυτό θα γραφόταν στη σχετική απόφαση, εν τέλει δεν γίνεται σχετική μνεία.

Η παράλειψη αυτή, σε συνδυασμό με την έκφραση του κ. Δημάρχου στο τελευταίο (30/9/2024) Δημοτικό Συμβούλιο “το συζητάω να μη γίνει αναψυκτήριο” (σ.σ. δηλαδή δεν το αποκλείω) δημιουργεί ανασφάλεια στους κατοίκους σχετικά με τη σαφήνεια της προοπτικής να μη γίνει, τελικά, ενώ δημιουργεί σοβαρότατους τριγμούς στην αξιοπιστία της Διοίκησης.

Παρακαλούμε, να επιδείξετε συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων και να φροντίσετε να εκδοθεί “ορθή επανάληψη” της ανωτέρω απόφασης, στην οποία να αναγράφεται ρητά η αφαίρεση του αναψυκτηρίου από τη μελλοντική μορφή του έργου, από τις μελέτες που το αφορούν και τον προϋπολογισμό του”.