Εμπρησμός σε οκτώ απορριμματοφόρα στο Μαλεβίζι – 2 εκ. ευρώ η ζημιά

Ένας ηθικός αυτουργός και δύο φυσικοί αυτουργοί συνελήφθησαν για τον εμπρησμό οκτώ απορριμματοφόρων και κάδων κομποστοποίησης στο Μαλεβίζι στην Κρήτη – Ποια τα κίνητρά τους

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., δύο από τους συλληφθέντες, ηλικίας 39 και 53 ετών, μετά από εντολή ενός 44χρονου, προκάλεσαν τον εμπρησμό στο χώρο, με τις ζημιές να φτάνουν τα 2 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Οι συλλήψεις έγιναν χθες και σήμερα στο Ηράκλειο και κατά τη διάρκεια των ερευνών στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων μία μοτοσυκλέτα που εκτιμάται πως την χρησιμοποίησαν κατά την διάρκεια του εμπρησμού που τους αποδίδεται, τρεις μεταλλικοί κόφτες και τρία μαχαίρια.

Ποια θα ήταν η αμοιβή τους;

Κίνητρό τους, κατά την ΕΡΤ, η διαχείριση των απορριμμάτων ενώ οι τρεις συλληφθέντες φέρεται να έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές. Σύμφωνα με το Cretalive, οι δράστες ανέφεραν πως η αμοιβή που θα λάμβαναν από τον ηθικό αυτουργό θα ήταν περίπου 5.000 ευρώ. Μάλιστα, σημειώνεται πως ο «εντολέας» είναι αρκετά γνωστό πρόσωπο στην τοπική κοινωνία.

Δήμαρχος Μαλεβιζίου: Να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση

Για «μεγάλη δικαίωση για το Δήμο, την κοινωνία ολόκληρη και την ίδια τη δημοκρατία» έκανε λόγο ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας σχετικά με την εξιχνίαση της υπόθεσης. Ανέφερε συγκεκριμένα:

«Οι δύο φυσικοί αυτουργοί και ο φερόμενος ως ηθικός αυτουργός του εμπρησμού στο αμαξοστάσιο του Δήμου, θα απολογηθούν πλέον στη δικαιοσύνη για την εγκληματική τους πράξη. Πολλά συγχαρητήρια κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το 1ο Πυροσβεστικό σταθμό Ηρακλείου και το ανακριτικό γραφείο της ΔΙΠΥΝ Ηρακλείου, το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, το ΑΤ Μαλεβιζίου, το Τμήμα Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης και την ειδική ομάδα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου για την επιτυχή σύλληψη εκείνων που στράφηκαν εναντίον της κοινωνίας του Δήμου μας. Έχουμε εμπιστοσύνη σε όλες τις αρμόδιες Αρχές και είμαστε σίγουροι ότι θα προχωρήσουν και στα επόμενα βήματα των ερευνών με τον ίδιο ζήλο και τον υψηλό τους επαγγελματισμό. Βρισκόμαστε σταθερά δίπλα τους σε κάθε βήμα, έτοιμοι να συμβάλλουμε με οποιαδήποτε τρόπο χρειαστεί, για να πέσει άπλετο φως. Συνεχίζουμε, μαζί με τις υπηρεσίες μας και το σύνολο της αυτοδιοίκησης του νησιού, ενωμένοι και δυνατοί. Με περισσότερο πείσμα και μεγαλύτερο δυναμισμό. Ολα στο φως!»