Κάλεσμα της Λαϊκής Ενότητας στη διαδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στο Πάρκο Ελευθερίας

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά συμμετέχει στη μεγάλη διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που διοργανώνουν κινήματα, σωματεία και συλλογικοί φορείς το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 2.00′ μ.μ. στο Πάρκο Ελευθερίας με αφορμή το κλείσιμο ενός χρόνου από την βάναυση εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα και τη συντελούμενη γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων. Παράλληλα, η ΛΑ.Ε. – Α.Α. απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς έχει ως εξής:

  Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη της επιχείρησης γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα. Ήδη πάνω από 42.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις δυνάμεις του Ισραήλ μέσα σε αυτόν τον ένα χρόνο, με την ενεργό υποστήριξη χωρών της Δύσης όπως οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία και η Γερμανία. Την ίδια στιγμή, το Ισραήλ επεκτείνει τις πολεμικές του επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη αλλά και στο Λίβανο, οδηγώντας σε νέες εκατόμβες νεκρών πολιτών.

               Παρά τα πρόσφατα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση πυρός, για ελεύθερη διέλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας και για τερματισμό της παράνομης κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη, το Ισραήλ συνεχίζει με αμείωτη ένταση την επιχείρηση γενοκτονίας και εκδίωξης του παλαιστινιακού λαού από την ιστορική Παλαιστίνη.

Η μανία του Ισραήλ για κλιμάκωση και γενίκευση του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής δεν σταματά εκεί. Ο αεροπορικός βομβαρδισμός του Λιβάνου, η δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα αλλά και η χερσαία εισβολή που ακολούθησε συνιστούν επικίνδυνη κλιμάκωση και ο κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση εκτός ελέγχου είναι ακόμα περισσότερο ορατός, ενώ παραβιάζουν κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου. Αυτή η συνεχιζόμενη κλιμάκωση από την πλευρά του Ισραήλ, μετά την αναμενόμενη στρατιωτική απάντηση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους, καθιστά πιθανή την έμμεση εμπλοκή των νατοϊκών χωρών,  με επικεφαλής τις ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι συνένοχη σε αυτό το έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, αφού συνεχίζει την παροχή οικονομικής και στρατιωτικής στήριξης προς το Ισραήλ. Η διευκόλυνση της μεταφοράς αμερικανικών καυσίμων προς το Ισραήλ αλλά και η αξιοποίηση της βάσης της Σούδας για τη διενέργεια αναγνωριστικών πτήσεων των ΗΠΑ πάνω από τον Λίβανο και, συνεπώς, της παροχής πληροφοριών προς το Ισραήλ καθιστούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη συνένοχη για τα συνεχιζόμενα δεινά των Παλαιστινίων.

Η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού πρέπει να τερματιστεί εδώ και τώρα. Η διεθνής απομόνωση του Ισραήλ, ο τερματισμός κάθε οικονομικών και πολιτισμικών δεσμών με αυτό και η αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους είναι τα ελάχιστα που πρέπει να πράξει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πάψει να συμβάλλει με τον δικό της τρόπο στη γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Στις 5 Οκτώβρη, παγκόσμια ημέρα δράσης για τον ένα χρόνο γενοκτονίας στη Γάζα, διαδηλώνουμε μαζί με τα κινήματα, τα σωματεία και τους συλλογικούς φορείς στο πλευρό του πολύπαθου παλαιστινιακού λαού, για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών, για ελεύθερη και ανεξάρτητη Παλαιστίνη.