«Η ομοφοβία κι ο ρατσισμός μας βρίσκουν πολέμιους», λένε οι οδηγοί ταξί

Τη ρατσιστική επίθεση από οδηγό ταξί σε τρανς γυναίκα και σε φίλο της καταδικάζει το Σωματείο Οδηγών Ταξί Αττικής (ΣΟΤΑ).

«Η ομοφοβία και ο ρατσισμός στο διαφορετικό δεν μας βρίσκει μόνο αντίθετους αλλά και πολέμιους μέχρι την εξάλειψη αυτών των αντιλήψεων», ξεκαθαρίζει το Σωματείο, ζητώντας συγνώμη από τους ανθρώπους που δέχτηκαν την άγρια αυτή επίθεση.

Θυμίζουμε πως ο 55χρονος οδηγός ταξί επιτέθηκε άγρια σε 33χρονη τρανς γυναίκα και στον 31χρονο φίλο της, όταν αντιλήφθηκε την ταυτότητα της πρώτης.

Το ΣΟΤΑ τονίζει πως «έχει εξαντλήσει κάθε μέσο ώστε να γνωστοποιήσει στην κυβέρνηση τα λάθη της πολιτείας στον τρόπο έκδοσης ειδικών αδειών οδήγησης ταξί». «Βλέπετε δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να οδηγήσει και να μεταφέρει τον κόσμο μας», υπογραμμίζει.

Καταγγέλλει ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί κλείνοντας το μάτι στην παραβατικότητα καθώς αυτό βολεύει τα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία εξυπηρετεί και εξυπηρετείται». «Θα συνεχίσουμε μέχρι να ξεβουλώσει και το τελευταίο αυτί», διαμηνύει.