Λήγει η προθεσμία των αιτήσεων για το κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος

Αύριο, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, λήγει η προθεσμία της υποβολής των αιτήσεων για παραμονή στη ρύθμιση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου για το ρεύμα.

Διακοπές ρεύματος σε 11 περιοχές της Αττικής

Όπως ανακοινώθηκε, οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση ένταξης ανά πάσα στιγμή, και μετά τις 3 Οκτωβρίου, ωστόσο για όσο διάστημα θα παραμένουν εκτός του συγκεκριμένου καθεστώτος, θα τιμολογούνται με τις κανονικές χρεώσεις που ισχύουν για τους υπόλοιπους οικιακούς καταναλωτές.

Ανά πάσα στιγμή μπορούν να υποβάλουν αίτηση, στην ειδική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, και όσοι καταναλωτές πρόκειται να ενταχθούν για πρώτη φορά στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, ωστόσο μόνον αν καταθέσουν αίτηση μέχρι τις 3 Οκτωβρίου θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν για ένα 12μηνο τις χαμηλότερες τιμές.

Σημειώνεται πως το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο περιλαμβάνει πλέον 3 κατηγορίες (ΚΟΤ-Α, ΚΟΤ-Β και ΚΟΤ-Γ), μετά και την προσθήκη ενός νέου μειωμένου τιμολογίου για τις πολύτεκνες οικογένειες, από τις αρχές του έτους. Για την ένταξη στο ΚΟΤ-Γ προβλέπονται διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ παράλληλα δεν λαμβάνονται υπόψη περιουσιακά κριτήρια.