Δύο νεκροί από τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο

Απανθρακωμένοι βρέθηκαν δύο ανθρώπινοι σοροί από τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο νωρίς το πρωί της Δευτέρας

Έξω από μαντρί στο χωριό Ελληνικό, στην Κορινθία, εντοπίστηκαν νεκροί δύο άντρες 35 και 40 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άντρες κινήθηκαν με τα μηχανάκια τους προς το μαντρί γνωστού τους για να τον βοηθήσουν να σώσει τα ζώα.

Την ίδια στιγμή η φωτιά έχει πάρει γιγάντιες διαστάσεις, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, το μέτωπο πλησιάζει τα 30 χλμ. Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους οι κάτοικοι αρκετών περιοχών. 

Από χθες που ξέσπασε η φωτιά είχε δοθεί εντολή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι 6 χωριών και συγκεκριμένα, από το χωριό Πύργος, από το Ελληνικό, από το χωριό Μεντουργιάνικα, από την περιοχή Καλλιθέα (Στουπαίικα) Κορινθίας, από το Άνω Λουτρό Κορινθίας και από την περιοχή Κορφιώτισσα Κορινθίας.

Το έργο της κατάσβεσης είναι αρκετά δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, επιχειρούν 295 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 100 οχήματα. Συνδράμουν επίσης εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και δυο μηχανήματα έργου του υπουργείου Άμυνας, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσουν τις ρίψεις τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα.

Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας: «Πάνω από 10 καμένα σπίτια»

Για ανεξέλεγκτη κατάσταση έκανε λόγο ο Αναστάσιος Γκιολής, αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, μιλώντας στο MEGA.

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως έχουν καεί πάνω από 10 σπίτια στα χωριά της Κορινθίας, ενώ υποστήριξε πως μέσα στην τρέχουσα ημέρα θα υπάρξουν και άλλα προβλήματα καθώς οι άνεμοι δεν έχουν κοπάσει.