Για τις καθαρίστριες καταψηφίσαμε

Η επιλογή της δημοτικής αρχής για τις καθαρίστριες ήταν ο λόγος της καταψήφισης της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, δηλώνει η Πρωτοβουλία Πολιτών Λυκόβρυσης – Πεύκης, που εκπροσωπείται από τον Κ. Διαμαντόπουλο

..

Η συνολική ενημέρωση, όπως την αποτυπώνει η παράταξη;

..

– 6η αναμόρφωση προϋπολογισμού 2024
Ανεξάρτητα από την άποψη μας για τις επιμέρους αλλαγές σε κονδύλια, η στάση στον προϋπολογισμό είναι ταυτόχρονα και έκφραση αποδοκιμασίας ή επιδοκιμασίας απέναντι στη γενική κατεύθυνση κάθε δημοτικής αρχής.
Για εμάς, η απαράδεκτη απόφαση για τις σχολικές καθαρίστριες είναι λόγος αποδοκιμασίας της δημοτικής αρχής και ως εκ τούτου καταψηφίσαμε την εισήγηση.

..

-Τροποποίηση κανονισμού λειτουργίας αθλητικών προγραμμάτων
Όπως και παλιότερα έτσι και τώρα, διαφωνούμε με την επιβολή υποχρεωτικής συνδρομής (ανεξάρτητου ύψους) για την είσοδο στο Στάδιο της Πεύκης, η οποία αφορά όλους τους αθλούμενους, ανεξάρτητα αν ανήκουν σε σωματείο ή όχι. Στην αιτιολογία της δημοτικής αρχής ότι το κόστος ουσιαστικά αφορά το κόστος παραγωγής της κάρτας με την οποία θα ελέγχεται η είσοδος, αντιπροτείναμε η κάρτα να είναι ηλεκτρονική και δωρεάν στα πρότυπα της εφαρμογής του Gov.gr Δυστυχώς δεν πήραμε καμία απάντηση….

..

-Έγκριση νέου κανονισμού πολιτιστικών προγραμμάτων
Υπερψηφίσαμε την εισήγηση μετά τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει καμία αύξηση σε κάποιο από τα προσφερόμενα προγράμματα.

-Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Οκτωβρίου 2024
Καταψηφίσαμε την εισήγηση, διότι μεταξύ των προτεινόμενων πολιτιστικών εκδηλώσεων, υπήρχαν κάποιες οι οποίες δεν έχουν σχέση με τον πολιτισμό.
Ενδεικτικά αναφέρουμε αυτή της διοργάνωσης συζήτησης (άνευ θέματος) με συμμετοχή 1 κυβερνητικού βουλευτή και 1 κυβερνητικού ευρωβουλευτή.

..

Τα θέματα τα οποία έθιξε ο δημοτικός μας σύμβουλος Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος ήταν

..

– Επισημάναμε για άλλη μια φορά, ότι πέραν της αδικίας που υπέστησαν οι σχολικές καθαρίστριες των οποίων δεν ανανεώθηκε η σύμβαση εργασίας, δημιουργείτε σοβαρός κίνδυνος για την καθαριότητα και τη λειτουργία των σχολείων. Καλέσαμε και πάλι τη δημοτική αρχή να αναθεωρήσει τη στάση της, πριν η κατάσταση γίνει δραματική, καθώς αν και είμαστε μόλις λίγες μέρες μετά την έναρξη της σχολικής περιόδου, ήδη παρατηρούνται οι πρώτες δυσλειτουργίες.

..

– Ζητήσαμε να μάθουμε με ποια απόφαση και ποια διαδικασία έχουν τοποθετηθεί κάμερες παρακολούθησης σε δημόσιους χώρους, όπως για παράδειγμα στα γήπεδα της περιοχής. Δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι αφενός δεν φαίνεται να έχουν τηρηθεί τα πρωτόκολλα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων αφετέρου παραμένει αδιευκρίνιστο ποιος παρακολουθεί και πώς διαχειρίζεται το υλικό καταγραφής.

..

– Συντασσόμενοι με τους δημότες που τοποθετήθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν για τη διαχείριση του αστικού πρασίνου, επαναλάβαμε την πάγια θέση μας για την ανάγκη αλλαγής προσέγγισης της δημοτικής αρχής πάνω στο θέμα. Τα δέντρα σίγουρα δεν είναι ούτε εμπόδιο, ούτε αιτία προβλήματος. Τα δέντρα είναι το σημαντικότερο περιουσιακό μας στοιχείο και κάθε παρέμβαση πρέπει να στοχεύει στην προστασία τους και όχι στην εξάλειψη τους.

..

– Επισημάναμε την έλλειψη ξενόγλωσσων βιβλίων στα σχολεία της περιοχής και καλέσαμε τη δημοτική αρχή να μεριμνήσει άμεσα, δεδομένου ότι μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών, είναι ζήτημα στο οποίο έχει την αποκλειστική ευθύνη.

..

– Αποτίσαμε φόρο – τιμής στο συμπολίτη και μέλος της δημοτικής μας παράταξης Στέλιο Μανταίο τον οποίο πρόσφατα χάσαμε από κοντά μας. Το ήθος, η εντιμότητα και η αφοσίωση του στο ζήτημα της αλληλεγγύης προς τους αδύναμους αυτού του κόσμου, θα είναι ένα παντοτινό παράδειγμα για εμάς, σε πολιτικό και κυρίως σε ανθρώπινο επίπεδο.

..

– Τέλος, για ακόμα μια φορά βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθούμε για τις απαράδεκτες σκηνές ανταλλαγής ύβρεων και χαρακτηρισμών, στις οποίες πρωτοστατεί ο δήμαρχος και ακολουθούν συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της παράταξης του κ. Λέων. Πρόκειται για θλιβερό φαινόμενο, το οποίο χωρίς να έχει την παραμικρή χρησιμότητα για τα θέματα που απασχολούν τους δημότες, υποβαθμίζει διαρκώς την ποιότητα λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.