“Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή”: Όχι στο νέο “πετσόκομμα” δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας

Το νέο “πετσόκομμα” δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου καταγγέλλει η Παράταξη “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” και ζητά την επαναφορά των δρομολογίων στην προ καλοκαιριού κατάσταση. Η Παράταξη της Μαίρης Διακολιού καταγγέλλει τη Διοίκηση Αμπατζόγλου για “επιλεκτικές ευαισθησίες” αναφορικά με το νέο οργανόγραμμα των δρομολογίων που έχει σχεδιαστεί για τη διευκόλυνση ως προς την πρόσβαση σε γνωστό μεγάλο πολυκατάστημα και εις βάρος των υπολοίπων δρομολογίων. “Η Δημοτική Συγκοινωνία είναι κεκτημένο δικαίωμα των κατοίκων του Μαρουσιού μας”, τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Δημοτικής Παράταξης “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” έχει ως εξής:

Η δημοτική συγκοινωνία, μία υπηρεσία με μεγάλη κοινωνική απήχηση, έχει «καρατομηθεί» εις βάρος των Μαρουσιωτών και Μαρουσιωτισσών, αλλά και όλων των ωφελούμενων. Γνωρίζαμε εδώ και χρόνια ότι οι γραμμές συγχωνεύθηκαν και αραίωσαν τα δρομολόγια. Όμως, τον Αύγουστο οι χρήστες/ χρήστριες των δημοτικών λεωφορείων έζησαν την πλήρη και εντελώς απροειδοποίητη διακοπή των δρομολογίων, τα οποία επανήλθαν μετά από διάστημα λίγων ημερών με τεράστιες περικοπές.

Αποτέλεσμα είναι, τα (ήδη συγχωνευμένα) δρομολόγια να διακόπτονται το μεσημέρι στην πλειοψηφία των γραμμών, γεγονός που έχει σοβαρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα πολιτών και πολιτιδών, αφού δεν μπορούν να επιστρέψουν με ευχέρεια στα σπίτια τους οι εργαζόμενοι/νες, οι χρήστες/ τριες της αγοράς του Αμαρουσίου, οι μαθητές/τριες που σχολούν από τα φροντιστήρια και τις απογευματινές τους δραστηριότητες αλλά και από το σχολείο τους το μεσημέρι λόγω κακού συντονισμού των δρομολογίων με τα ωράρια των σχολείων.

Εξαίρεση στη μεσημεριανή διακοπή των δρομολογίων είναι η γραμμή «Σισμανόγλειο» που παρατάθηκε έως τις 20.30 (8.30 μμ) μετά από σφοδρές διαμαρτυρίες του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου. Όμως, και η παράταση αυτή δεν είναι αρκετή, με συνέπεια να εγκλωβίζονται οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι μέσα στο νοσοκομείο για όλη τη νύχτα, αφού δεν υπάρχει άλλη κοντινή σύνδεση του Σισμανογλείου με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ο Δήμος Αμαρουσίου, μόνο σε μία γραμμή διαχρονικά δείχνει ευαισθησία: στη γραμμή MALL – GOLDEN HALL. Η γραμμή αυτή παρατείνει τη λειτουργία της αργότερα κι από τη γραμμή του Σισμανογλείου ακόμη, γιατί λειτουργεί έως τις 21.30 (9.30 μμ) τις καθημερινές, στις 21.00 (9.00 μμ) τα Σάββατα και αντίστοιχα και τις Κυριακές όταν τα καταστήματα είναι ανοιχτά! Έτσι, η Διοίκηση του Αμαρουσίου, αποτρέπει τους τους/τις καταναλωτές/τριες από το εμπορικό κέντρο Αμαρουσίου, και τους διοχετεύει είτε στα εμπορικά κέντρα των μεγαλοεπιχειρηματιών, είτε σε διπλανούς δήμους, μαραζώνοντας την μαρουσιώτικη αγορά σε μία πολύ δύσκολη εποχή.

Η παράταξή μας, ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ, αδιαφορεί για τις επιχορηγήσεις της Περιφέρειας σχετικά με τα καύσιμα, τους κυβερνητικούς νόμους και τις οδηγίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Γνωρίζουμε ότι Περιφερειάρχης, Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης, Πρωθυπουργός και Δήμαρχος Αμαρουσίου συμφωνούν μεταξύ τους ως προς τις πολιτικές που εφαρμόζονται. Γι’ αυτό ο κ. Αμπατζόγλου αδιαμαρτύρητα συμμορφώθηκε σε αυτές και έχουμε τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίζει να φωτογραφίζεται με τα στελέχη αυτά, όποτε έχει την ευκαιρία, σα να μη συμβαίνει τίποτα!

Η παράταξή μας, ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ, αδιαφορεί για τις υποσχέσεις ανανέωσης του στόλου της Δημοτικής Συγκοινωνίας με ηλεκτρικά οχήματα προς επίλυση του προβλήματος. Εωσότου βρεθούν οι πόροι και ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αγοράς και παραλαβής, οι Μαρουσιώτες/τισσες θα ταλαιπωρούνται. Εμάς μας ενδιαφέρει τι θα γίνει στο μεσοδιάστημα.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:

Καλούμε τον κ. Δήμαρχο:

– να αντιδράσει στις ρυθμίσεις που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών/τισσών, ενέργεια στην οποία η παράταξή μας θα τον στηρίξει,

– να παρατείνει τα δρομολόγια των περιφερειακών γειτονιών, ιδίως όταν δεν εξυπηρετούνται από άλλη συγκοινωνία, προς ενίσχυση της συνοχής της πόλης

– να παρατείνει τα δρομολόγια του κέντρου, προς ενίσχυση της τοπικής αγοράς

– να στηρίξει τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας με ίδιους πόρους του Δήμου

– να διεκδικήσει πύκνωση της αστικής συγκοινωνίας ιδίως στις περιοχές όπου υπάρχουν νοσοκομεία.

ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ

Μαίρη Διακολιού (επικεφαλής)

Κωνσταντίνος Δραγάτης (δημοτικός Σύμβουλος)