Οργή για το θάνατο του Μ. Καμράν στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα

Νέα διαδήλωση καλείται σήμερα στις 19.00 στην πλατεία Βικτωρίας με πορεία στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα για το θάνατο του μετανάστη Μοχάμεντ Καμράν.

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο «μυστηριώδης» θάνατος του μετανάστη Μοχάμεντ Καμράν, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα με φρικιαστικά σημάδια ξυλοδαρμού.

Ο 37χρονος Μοχάμεντ Καμράν ήταν εξαφανισμένος από τις 13 Σεπτεμβρίου, με τους συγγενείς του να μην μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του σε κανένα από τα δύο κινητά του τηλέφωνα. Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, μέχρι να καταλήξει νεκρός στον Άγιο Παντελεήμονα είχε περάσει από τα ΑΤ Ομονοίας, Πατησίων, Κολωνού και Νέας Ιωνίας.

Βρέθηκε νεκρός στο μόνο χώρο χωρίς κάμερα!

Στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα «εντοπίστηκε» νεκρός όχι στο κρατητήριο αλλά στην αίθουσα προσωρινής κράτησης. Πρόκειται για τον μοναδικό χώρο του ΑΤ που δεν καλύπτεται από κάμερες ασφαλείας. Στο σώμα του 37χρονου Πακιστανού είναι εμφανή δεκάδες χτυπήματα, τα οποία φαίνεται πως συνέβησαν εντός του χρονικού διαστήματος που ο Μ. Καμράν βρισκόταν υπό την επίβλεψη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την efsyn.gr, το επίσημο πιστοποιητικό θανάτου κάνει λόγο για απροσδιόριστη αιτία θανάτου, χωρίς δηλαδή να εντοπίζεται κάποια άμεση παθολογική αιτία για την κατάληξη του θύματος. Καταγράφονται, όμως, τα προθανάτια τραύματα που ήταν αποτέλεσμα ξυλοδαρμού σε όλο του το σώμα: στο κεφάλι, στην πλάτη, στα πόδια, όπως και στους πρησμένους καρπούς όπου είναι εμφανή τα σημάδια χειροπέδησης του θύματος.

Παράλληλα η αστυνομία ισχυρίζεται ότι ο Μοχάμεντ ήταν άστεγος και δε μιλούσε καθόλου ελληνικά και πως έφερε χτυπήματα από ξυλοδαρμό από συγκρατούμενους πριν πάει στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα στις 18 Σεπτεμβρίου. Με βάση, όμως, τα στοχεία που προσκόμισε η οικογένειά του ο Μοχάμεντ βρισκόταν στην Ελλάδα από το 2004, με μισθωτήριο στο όνομά του και χαρτιά ταυτότητας, δούλευε ως ντελιβεράς και είχε λάβει άδεια παραμονής το 2017. Μιλούσε επίσης άπταιστα ελληνικά.

Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα από τις εισαγγελικές αρχές και διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα. Η ΚΕΕΡΦΑ υποστηρίζει ότι «είναι αδιανόητο, η διερεύνηση να παραμείνει στα χέρια των δημίων του στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα», ενώ ζητά την απομάκρυσνη της ηγεσίας της αστυνομίας μετά την ανακοίνωση του αρχηγείου για το περιστατικό.

Την «άμεση, ενδελεχή, διαφανή & αποτελεσματική έρευνα συμπεριλαμβανομένης της διερεύνησης πιθανού κινήτρου διακρίσεων» ζητά με ανακοίνωσή της και η Διεθνής Αμνηστία.