Νέα Ιωνία: Στο Περιφερειακό Συμβούλιο το υπόγειο πάρκινγκ

Στο Περιφερειακό συμβούλιο φέρνουν σύμβουλοι της παράταξης Ιωακιμείδη το «παγωμένο» έργο του υπόγειου πάρινγκ στο ΟΤ 150.

Σημειώνεται πως παρά την εκταμίευση 1.2 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια το έργο έχει σταματήσει, με τη σύμβαση να διαλύεται. Έκτοτε με την ανάληψη της διοίκησης από τη νέα δημοτική αρχή Μανούρη είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις για τη συνέχιση του έργου.

Προς την παραπάνω κατεύθυνση οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κλ. Αποστολίδου και Γ. Μπαλάφας ρωτούν την διοίκηση αν θα υπογραφεί νέα προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο, αν υπάρχει ανάγκη αλλαγής των μελετών και αν θα αλλάξει χρήση το έργο. Υπενθυμίζεται πως στο παρελθόν είχαν υπάρξει αναφορές για πιθανή αλλαγή των σχεδίων από την πρώην Δήμαρχο Δ. Θωμαΐδου, ώστε να κατασκευαστεί νέο δημαρχείο.

Συγκεκριμένα οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας» Κλεονίκη Αποστολίδου και Γιώργος Μπαλάφας αναφέρουν στην ερώτησή τους:

Το έργο: «Ανάπλαση Οικοδομικού Τετραγώνου 150 και κατασκευή υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων» αποτελεί έργο ιδιαίτερης σημασίας για τον Δήμο της Νέας Ιωνίας. Είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής με κωδ. 9779.02.149 και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής αρχικού προϋπολογισμού 11.500.000,00 ευρώ.

Με την με αρ. πρωτ.1151095/14.11.22 (ΑΔΑ: 9ΠΣ57Λ7-ΚΩΨ) Απόφαση του Τμήματος Κτιριακών Έργων και Η/Μ έργων έγινε αποδεκτό το από 10-11-2022 αίτημα του αναδόχου για διάλυση της Σύμβασης του έργου, βάσει του άρθρου 161 παρ.2δ του Ν.4412/2016.

Σήμερα και ενώ από τους πόρους της Περιφέρειας Αττικής έχει εκταμιευθεί περίπου 1,2 εκ ευρώ το έργο έχει σταματήσει και η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Νέας Ιωνίας έχει διαλυθεί από τον Ιούνιο του 2024.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής (σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής)

  1. Θα υπογραφεί νέα προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Νέας Ιωνίας;
  2. Υπάρχει ανάγκη αλλαγής των μελετών του έργου;
  3. Θα αλλάξει χρήση το έργο;