Δυο Ισραηλινά αρματαγωγά σε Κυκλάδες και Σούδα!

Σχόλιο του πρώην αν. Υπ. Άμυνας Κ. Ήσυχου* για τον ελλιμενισμό δύο ισραηλινών αρματαγωγών σε Κυκλάδες και Σούδα

..

Η παιδαριώδης  δικαιολογία της Ελληνικής κυβέρνησης ότι πρόκειται για πλοία  που έχουν να κάνουν  με εκπαιδευτικό ταξίδι των δοκίμων του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού, σε ελληνικά χωρικά ύδατα  δεν πείθει κανέναν.

..

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ η παρουσία των δυο  αρματαγωγών βρίσκονται σε ελληνικά χωρικά ύδατα στο πλαίσιο επιχειρησιακού σεναρίου που προβλέπει την καταδρομική απόβαση ισραηλινής δύναμης στο λιμάνι της Βηρυτού ή και βορειότερα, προκειμένου να αιφνιδιάσουν κεντρικούς  σημαντικούς στόχους της Χεζμπολάχ.

..

Η παραχώρηση της αεροπορικής βάσης της Καλαμάτας ως « εκπαιδευτική» από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι πολλαπλές και αρκετές  αδημοσίευτες στρατιωτικές συμφωνίες Ελλάδας – Ισραήλ από την σημερινή κυβέρνηση, η συνέχιση και αναβάθμιση  διακρατικών σχέσεων με μια χώρα και κυβέρνηση που διαπράττει εγκλήματα πολέμου και είναι υπεύθυνη για γενοκτονία ενώ ταυτόχρονα  η πολιτική και στρατιωτική της ηγεσία βρίσκεται  στο στόχαστρο του διεθνούς ποινικού δικαστηρίου της Χάγης δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, ούτε πολιτικά, ούτε ηθικά.

..

Η διεθνής κοινή γνώμη όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών μελών του ΟΗΕ έχουν ήδη βγάλει ετυμηγορία για την συνεχιζόμενη σφαγή του παλαιστινιακού λαού. Η κυβέρνηση της ΝΔ , όπως και τα συστημικά φίλο νατοϊκά και φίλο ισραηλινά κόμματα βρίσκονται στην πλευρά των έμμεσων συνεργών ενός ανύποπτου διεθνούς εγκλήματος. Εκθέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τον ελληνικό λαό και τη χώρα. Ο Ελληνικός λαός, τα κινήματα ειρήνης, τα αντιιμπεριαλιστικά κινήματα βρίσκονται στην πλευρά των θυμάτων, των λαών που αγωνίζονται ενάντια στην παράνομη κατοχή, την γενοκτονία. Όπως πάντα στην σωστή πλευρά της ιστορίας.

Ο Κ. Ήσυχος ήταν αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση του ά εξαμήνου του 2015. Σήμερα είναι μέλος της Π.Γ. της Λαϊκής Ενότητας