Η τοιχογραφία των Βραζιλιάνων καλλιτεχνών στη Νέα Ιωνία

Ο Kelvin Koubik και η Laura Lolli βρέθηκαν στη Νέα Ιωνία και σχεδίασαν μια μεγάλη τοιχογραφία με θέμα το περιβάλλον στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

Η τοιχογραφία των δύο καλλιτεχνών από τη Βραζιλία έγινε με τη στήριξη της Πρεσβείας της Βραζιλίας στην Ελλάδα, του Δήμου Νέας Ιωνίας και της Awesome Athens Experiences. Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των «Ιωνικών Ημερών Μνήμης & Πολιτισμού 2024».

Ο Kelvin Koubik και η Η Laura Lolli είναι καταξιωμένοι εικαστικοί καλλιτέχνες που δημιουργούν δημόσιες ή ιδιωτικές τοιχογραφίες και επιδιώκουν να κατανοήσουν την κοινωνική και πολιτιστική δυναμική των τόπων, σύμφωνα με τον Δήμο Νέας Ιωνίας.

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για το Περιβάλλον στο Συνεδριακό Κέντρο της Νέας Ιωνίας, κατά τη διάρκεια της οποίας αποδόθηκαν ευχαριστίες και τιμητικές πλακέτες στους καλλιτέχνες Kelvin Koubik και Laura Lolli, με τη συμμετοχή της Πρεσβείας της Βραζιλίας.

Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν και απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρέσβης Paulo Roberto Caminha de Castilhos Franca ο οποίος μίλησε με τα θερμότερα λόγια για την φιλοξενία τους στη Νέα Ιωνία, όλο το διάστημα που κράτησε η δράση της τοιχογραφίας.

«Η φιλία μας και η φιλοξενία μας είναι δεδομένη μιας και η καταβολές μας δεν μας επιτρέπουν κάτι διαφορετικό. Σας ευχαριστούμε για όλη τη συνεργασία αλλά και για το άρτιο αποτέλεσμα», δήλωσε ο Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης εντυπωσιασμένος από την τοιχογραφία, η οποία αναβάθμισε αισθητικά τη φυσιογνωμία της περιοχής.