Εργατική Λέσχη: Ο Παύλος ζει στους αγώνες μας

Προβολή του ντοκιμαντέρ «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.» την Παρασκευή 20/09 στις 21.00 διοργανώνει η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας (Σουλίου και Δερκών), ενώ καλεί και στην αντιφασιστική διαδήλωση σήμερα, Τετάρτη 15/09, στις 17.30 στο μνημείο Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Με ανακοίνωσή της η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας αναφέρει:

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 11 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα-εργάτη-μουσικού Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης ‘’Χρυσή Αυγή’’ .

Ταυτόχρονα, κλείνουν σχεδόν 4 χρόνια από την καταδίκη της φασιστικής-νεοναζιστικής οργάνωσης ως εγκληματικής, με τους ηγέτες της να διεκδικούν διαρκώς μικρότερες ποινές μέχρι και αθώωση. Αποκορύφωμα στάθηκε η αποφυλάκιση του αρχηγού της οργάνωσης Μιχαλολιάκου, που ανετράπη έπειτα από τις οργισμένες αντιδράσεις του κόσμου.

Φυσικά, γνωρίζουμε καλά ότι παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις, ο φασισμός δεν πεθαίνει μόνος του, ούτε τον σταματάει η αστική δημοκρατία και τα αστικά δικαστήρια. Το ναζισμό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το σύστημα που τον γεννά!

Η επιστροφή των νεοφασιστικών κομμάτων καθώς και της ακροδεξιάς ιδεολογίας έχει κάνει την επανεμφάνισή εδώ και αρκετά χρόνια και δεν αποτελεί ελληνική πρωτοτυπία. Στην Ευρώπη δυναμώνουν οι εικόνες με τα χρώματα του εθνικισμού, του ρατσισμού, της ακροδεξιάς, του νεοφασισμού όπως δείχνουν και τα εκλογικα αποτελέσματα, στη Γαλλία, την Ουγγαρία, Ιταλία, Σουηδία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία κλπ, αλλά και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.  

Στη χώρα μας ο φασισμός, μετά το πρώτο μούδιασμα από τη φυλάκιση δεκάδων ηγετικών στελεχών της Χ. Α., ξανασηκώνει κεφάλι, προσαρμόζοντας την πρακτική του.

Σε αυτή τους την προσπάθεια έχουν σύμμαχο το πολιτικό σύστημα, και τους συνοδοιπόρους του, με πρώτη και καλύτερη την  κυβέρνηση της ΝΔ, που χρησιμοποιεί την ακροδεξιά ρητορική τους και με συμμάχους της την Ελληνική Λύση, τους Σπαρτιάτες, τη Νίκη, τη Φωνή Λογικής και τους καταδικασμένους Χ.Α., αλλά και την ανοχή άλλων δυνάμεων του πολιτικού συστήματος ξεδιπλώνεται η στοχοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών για όλα τα κακά και τα δεινά της χώρας, την ανεργία, την ακρίβεια ακόμα και τις φωτιές.

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ με τα παπαγαλάκια τους πιπιλάνε σε ειδήσεις, ρεπορτάζ και τηλεοπτικές συζητήσεις το αφήγημα ότι τα σύνορα κινδυνεύουν από τους άοπλους πρόσφυγες και η καταδίωξη τους επιβάλλει φράκτες, βία των όπλων, επαναπροωθήσεις, κακομεταχείριση έως και δολοφονίες τους.

Σε αυτό το κλίμα της εθνικιστικής αναζωπύρωσης καθόλου τυχαία δεν ήταν η άγρια δολοφονία πέρσι του Πακιστανού εργάτη Σιράζ Σαφτάρ στις 12 Αυγούστου στη γειτονιά μας, τον Περισσό.

Η ανάδειξη και η αποκάλυψη του ιστορικού ρόλου που έχουν οι φασίστες σαν μαντρόσκυλα των ολιγαρχών, το τσάκισμα στο δρόμο της φασιστικής δράσης και η περιθωριοποίηση τους σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολειό και  γειτονιά είναι αναγκαία.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η παρουσία μας και φέτος στις κινητοποιήσεις και η συλλογική αντιφασιστική δράση όλων μας είναι αναγκαία! Απέναντι σε όσους, τρομοκρατούν και σπέρνουν το φασιστικό μίσος, δηλώνουμε πως, όπως και ο Παύλος, δε θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για μια καλύτερη ζωή, ξεκινώντας από τη γειτονιά μας, μέσα από τους αγώνες, τη συλλογική οργάνωση την αλληλεγγύη και συντροφικότητα.

Συμμετέχουμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση-διαδήλωση

  • Τετάρτη 18/9 στις 5.30 μ.μ. στο μνημείο Παύλου Φύσσα-Κερατσίνι

και στις πολύμορφες εκδηλώσεις του αντιφασιστικού Σεπτέμβρη

και διοργανώνουμε στο χώρο μας, Σουλίου και Δέρκων :

  • 20/9  21 :00,  προβολή του ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. Θα ακολουθήσει συζήτηση