Εκρήξεις και πυρκαγιά στο διυλιστήριο της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τρίτης (17/9) στην Πυροσβεστική, καθώς φωτιά ξέσπασε, μετά από εκρήξεις που σημειώθηκαν, μέσα στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων.


Update: 21.00 – Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Motor Oil.

Update: 19.51 – Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, υπάρχουν τέσσερις τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Δύο πήγαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου, ένας στο ΚΑΤ και ένας στο Θριάσιο, στον οποίο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο.

Το Νοσοκομείο Κορίνθου και το Θριάσιο βρίσκονται σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί να διακομιστούν πιο σοβαρά περιστατικά. 

Update: 19.50 – Βίντεο από την πυρκαγιά

Update: 19.43 – Στο σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα ειδικού τύπου για διυλιστήρια, καθώς και το προσωπικό ασφαλείας της εταιρείας.

Update: 19.36 – Διακοπή στα δρομολόγια του Προαστιακού λόγω της φωτιάς στη Motor Oil. Νωρίτερα με εντολή της Πυροσβεστικής και του ΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 1324 παρέμεινε στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 παρέμεινε στον σταθμό της Κορίνθου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε μέσα σε χώρο επεξεργασίας πετρελαίου.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις, που συνεχώς κλιμακώνονται, επιχειρούν στην περιοχή, καθώς και δυο εναέρια προληπτικά, σε περίπτωση επέκτασης της φωτιάς.

Στο σημείο επιχειρούν πυροσβεστικά των διυλιστηρίων και οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος συνδράμουν στο έργο τους.

Στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκονται ασθενοφόρα. Επίσης έχουν τεθεί σε ύψιστη ετοιμότητα το νοσοκομείο Κορίνθου και το ΓΝ Θριάσιο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από την περιοχή, ακούγονται συνεχώς εκρήξεις, γεγονός που προκαλεί την έντονη ανησυχία των κατοίκων.

Οι Αρχές καλούν τους κατοίκους να παραμείνουν μακριά από το σημείο, τουλάχιστον μέχρι να υπάρξει κάποια καλύτερη εικόνα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκε και 112, το οποίο πήγε στα κινητά των κατοίκων και όσων πολιτών περνούν από την περιοχή.