Σπ. Παπασπύρος: Δεν ωρίμασε, σάπισε

“Καλές οι επισκέψεις σε υπουργεία, αλλά τι να τις κάνεις αν δεν μπορείς να διαχειριστείς ούτε τις έτοιμες μελέτες;” διαπιστώνει σε άρθρο του ο πρ. πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ Σπ. Παπασπύρος

..

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μυλωνάκης, σε πρόσφατη ανακοίνωσή γράφει επί λέξει: «Η δημοτική αρχή δίνει πραγματικό αγώνα, διεκδικώντας καθημερινά χρηματοδοτήσεις από όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να υλοποιηθούν σημαντικά έργα στην πόλη».

..

Να διεκδικεί, αυτονόητο, αυτή είναι η δουλειά του. Άλλωστε αυτό έκανε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και έφερε περί τα 40.000.000 ευρώ χρηματοδοτήσεις στην πόλη μας.

..

Μέχρι όμως οι διεκδικήσεις του να αποδώσουν, αν αποδώσουν, δεν φαίνεται να κάνει κάτι ακόμη και για τις εύκολες χρηματοδοτήσεις, που του δόθηκαν «στο πιάτο».

..

Παραδείγματος χάριν, στις 30 Δεκεμβρίου 2023 (τελευταία ημέρα της θητείας μου και τελευταία εργάσιμη), είχα αποστείλει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στο Γραφείο Δημάρχου (ο οποίος έχει δηλώσει «ειδικός στο ΕΣΠΑ»), Υπόμνημα-Πρωτόκολλο παραδόσεως του ΠΑΟΔΑΠ. Να σημειώσω ότι το ίδιο Υπόμνημα-Πρωτόκολλο απέστειλα λίγες ημέρες αργότερα και στον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού.

..

Σε αυτό, μεταξύ άλλων, έγραφα και το εξής: «Εκπονήσαμε μελέτη ενεργειακής αναβαθμίσεως όλων των εγκαταστάσεων του Αθλητικού Κέντρου «Θανάσης Δημακόπουλος», ύψους 2.700.000 ευρώ. Σας ενημερώνω ότι προ ολίγων ημερών, εκδόθηκε η υπ΄αριθμ. 1.1.44.1 πρόσκληση με θέμα «Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων Κεντρικής Διοικήσεως και ΟΤΑ», βάσει της οποίας μπορεί να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με 100% χρηματοδότηση το έργο αυτό. Σας συνιστώ να κινηθείτε άμεσα για να μην απωλεσθεί η μεγάλη αυτή ευκαιρία».

..

Να σημειωθεί ότι οι προσκλήσεις αυτές είναι του τύπου «πρώτος κατέθεσες, πρώτος χρηματοδοτήθηκες. Αν αργήσεις έχασες». Εάν λοιπόν είχε καταθέσει εγκαίρως το αίτημα με την μελέτη θα είχαμε χρηματοδοτηθεί, ίσως μάλιστα του χρόνου να ξεκινούσαν τα έργα. Η μελέτη παραμένει 9 μήνες στο Γραφείο του Δημάρχου, ίσως να περιμένει να «ωριμάσει» αλλά δυστυχώς «σάπισε».

..

Συνοπτικά, για την Ιστορία, η μελέτη που του παραδώσαμε προβλέπει: Θερμοπροσόψεις κτηρίων, αντικατάσταση κουφωμάτων, μονώσεις, τοποθετήσεις αντλιών θερμότητος, τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ, φωτισμό LED παντού και άλλα, σε όλες τις εγκαταστάσεις του 10 στρεμμάτων Αθλητικού Κέντρου, με τεράστιο οικονομικό, οικολογικό και ενεργειακό όφελος για τον Δήμο μας.

..

Καλές οι «διεκδικητικές» επισκέψεις στα Υπουργικά Γραφεία κ. Δήμαρχε για φωτογραφίες, αλλά τι να τις κάνεις αν δεν μπορείς να διαχειρισθείς ούτε τα έτοιμα;

Σπύρος Παπασπύρος

τ. Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ