Βατερλό εντός… έδρας για τον Γ. Τομπούλογλου

Γράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Κατερίνης

..

Σε δικό του (φιλο-κυβερνητικό) γήπεδο -τον Σκάι- έζησε την πρώτη επικοινωνιακή ήττα του ο Γιάννης Τομπούλογλου. Πώς θα μπορούσε να είναι κι αλλιώς, αφού ο δήμαρχος προσπάθησε να υπερασπιστεί την καταστροφή ενός πευκώνα που έγινε με δικό του «εντέλλεσθε».

..

Πρόκειται για το αλσύλλιο της οδού Πίνδου, όπου με μια αχαρακτήριστη βιασύνη προχώρησε η δημοτική αρχή στο ξερίζωμα σχεδόν αιωνόβιων δένδρων για να διευκολύνει την ΟΣΥ και τον εργολάβο του αντιπλημμυρικού έργου που κατασκευάζεται στη Βόρεια Νέα Φιλαδέλφεια.

..

Η επικείμενη καταστροφή του αλσύλλιου προ ολίγων μηνών είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις κατοίκων, αλλά ο δήμαρχος και η παράταξή του τις αντιμετώπισαν με το γνωστό νέο-δημοκρατικό τρόπο -με τραμπουκισμούς και συκοφαντίες.

..

Το ίδιο μοτίβο προσπάθησε να χρησιμοποιήσει και στο πάνελ του Σκάι ο κ. δήμαρχος, αλλά προσέκρουσε στο δίδυμο Αναστασοπούλου – Πορτοσάλτε. Τι κι αν φωνασκούσε, τι κι αν διέκοπτε τον Γιάννη Τζέλη που βρισκόταν στο ίδιο πάνελ, δεν μπόρεσε να πείσει κανέναν.

Και πώς θα γινόταν άλλωστε με επιχειρήματα του στυλ «μου ήρθε χαρτί από την Περιφέρεια», το «ζήτησε ο ΟΣΥ» κ.λπ. που επιβεβαίωναν ακριβώς ότι η καταστροφή του πευκώνα έγινε για να διευκολυνθεί η διέλευση των τρόλει και μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνούσε το μήνα, χωρίς να εξεταστεί καμιά εναλλακτική λύση.

Απλά ο κ. δήμαρχος έδρασε ως… πειθήνιος υπάλληλος και δεν υπερασπίστηκε το πράσινο της περιοχής. Και το γεγονός αυτό στιγμάτισε τη θητεία του…

..

Έκρυβε όμως και άλλους… άσους στο μανίκι του ο Γ. Τομ πούλογλου. «Όταν κόπηκαν 250 δένδρα για το γήπεδο, δεν είπατε τίποτα» φώναξε κάποια στιγμή εκνευρισμένος. Αλήθεια κε δήμαρχε; Κόπηκαν δένδρα για να γίνει το γήπεδο; Κι εσείς τι κάνατε τότε; Αν θυμόμαστε καλά ήσασταν δημοτικός σύμβουλος την περίοδο 2014-2019, όταν βρισκόταν σε εξέλιξη το σχέδιο, η έγκριση και η έναρξη των έργων του γηπέδου. Μήπως είχατε αντιδράσει καταψηφίζοντας κάτι από αυτά;

..

Βαριά η επικοινωνιακή ήττα που υπέστη ο δήμαρχος και δεν μπόρεσε να τον σώσει ούτε ο… αδελφός του, ο οποίος ανέλαβε να τον υπερασπιστεί κάνοντας τα πράγματα χειρότερα. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να προσφέρει κάλυψη στο δήμαρχο ο Χάρης Τομπούλογλου, αφού ο ίδιος διακρίθηκε στη θητεία του ως επικεφαλής της παράταξης (πριν παραδώσει το χρίσμα στον αδελφό του) πρωτοστατώντας στην προσπάθεια να χαρισθεί στη Μητρόπολη ένας άλλος πνεύμονας πρασίνου στο Κάτω Κουκλάκι, για να τοποθετηθεί ένας ναΐσκος.

..

Ενέργεια που ματαιώθηκε -ευτυχώς- μετά από τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής. Φαίνεται ότι οι αδελφοί Τομπούλογλου έχουν μια ευκολία στην καταστροφή κοινόχρηστων χώρων, σε μια εποχή που είναι ζωτική ανάγκη η διατήρηση και η ανάπτυξη του πρασίνου.