«Εδώ θα γίνει της Κερατέας», δηλώνουν οι κάτοικοι στο Λαγονήσι

Την άδεια της ΕΤΑΔ για κατεδάφιση των δημοτικών εγκαταστάσεων σε «Ευκάλυπτα» και «Γλίστρα» ακυρώνει ο Δήμος Σαρωνικού – Αποφασισμένοι να ακυρώσουν «τα σχέδια αποκλεισμού της παραλίας» οι κάτοικοι στο Λαγονήσι

Παρά την απειλή της κακοκαιρίας, περισσότερα από 5.000 άτομα έδωσαν το παρών στη μεγάλη συναυλία στην παραλία Γλύστρα στο Λαγονήσι, που διοργάνωσε ο Δήμος Σαρωνικού και το Συντονιστικό Αγώνα. Πρόκειται για μία από τις δύο ακτές που η ΕΤΑΔ Α.Ε. επιχειρεί να παραχωρήσει στο Grand Resort, αποκλείοντας την ελεύθερη πρόσβαση στους πολίτες. «Εδώ θα γίνει της Κερατέας», ένα από τα συνθήματα των κατοίκων που ξεκαθάρισαν ότι θα αγωνιστούν μέχρι τέλους για να κρατήσουν τις παραλίες τους ελεύθερες.

«Εδώ θα γίνει της Κερατέας», προειδοποιούν στο Λαγονήσι

«Σήμερα καταλήξαμε σε μια μεγάλη στιγμή: Με δύο Αποφάσεις, η υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Σαρωνικού προχώρησε στην ακύρωση δύο πράξεων “Εκτέλεσης Εργασιών” που αφορούν στην κατεδάφιση κατασκευών στην παραλιακή περιοχή Λαγονησίου, που είχαν εγκριθεί προς όφελος των συμφερόντων της ΕΤΑΔ ΑΕ, από τη τότε αρμόδια ΥΔΟΜ Μαρκοπούλου (Πολεοδομία). Αυτό είναι μια σημαντική νίκη μας! Μπορούν ωστόσο ανά πάσα στιγμή να έρθουν εδώ τα ΜΑΤ. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον πιο δυνατό αγώνα μας. Και αυτό θα κάνουμε!», είπε ο Δημήτρης Παπαχρήστου, Δήμαρχος Σαρωνικού, ενημερώνοντας για τις τελευταίες εξελίξεις.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης τα μέλη του Συντονιστικού Γιώργος Βήχας, Χρήστος Κοτσιρέας και Στέλλα Κόλλια ενώ τη στήριξή τους στον αγώνα των κατοίκων εξέφρασαν και οι καλλιτέχνες. Τραγούδησαν οι Νατάσσα Μποφίλιου, Τζώρτζια (Μπλε), Λεωνίδας Μπαλάφας, Κατερίνα Κυρμιζή, Αργυρώ Καπαρού, Νίκος Ζιώγαλας, Σταύρος Σιόλας, Γιάννης Γιοκαρίνης, Ερωφίλη, Νίκος Ψημίτης, Δημήτρης Λάιος, Λεωνίδας Μαριδάκης, Let’s st-art, Αντιγόνη Κάραλη, Νίκος Βασιλικός, Δημήτρης Βαρελάς, Θάνος Δρούγκας, Κωνσταντίνος Χασάπης.

Σύμφωνα με τον Δήμο Σαρωνικού, στη Γλίστρα παραμένουν σε 24ωρη βάση ομάδες περιφρούρησης ενώ βρίσκονται παρατεταμένα και μηχανήματα του δήμου, προκειμένου να αποτρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια κατεδάφισης της γλίστρας που υπάρχει για τη διευκόλυνση σκαφών, ενέργεια που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο σε περίφραξη του χώρου από την ΕΤΑΔ.

Παράλληλα λοένα και περισσότεροι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και σύλλογοι εκδίδουν ψηφίσματα συμπαράστασης στο δίκαιο αίτημα του δήμου για διασφάλιση του κοινόχρηστου χαρακτήρα της παραλίας. Μετά τον Δήμο Αγ. Δημητρίου, τη Δευτέρα 9/9 ήταν η σειρά του Δημοτικού Συμβουλίου Λαυρεωτικής να εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των κατοίκων.