Νέα κατάληψη για τις συγχωνεύσεις – Αποκαλυπτικό έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης

Τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Α’ Αθήνας κατέλαβαν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί για τις συγχωνεύσεις στα σχολεία – «Πόσο προσωπικό εξοικονομήθηκε», ρωτάει η Περιφερειακή Διεύθυνση τους διεύθυντές

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα είναι η κατάληψη στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Α’ Αθήνας. Η διαμαρτυρία συγκεκριμένα αφορά τις συγχωνεύσεις στα δημοτικά σχολεία 55ο, 66ο και 144ο Αθήνας. Σύμφωνα, μάλιστα, με την πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης, Δήμητρα Τάσσου, στα παραπάνω σχολεία υπάρχει καθολική αποχή, ενώ οι δάσκαλοι έχουν προχωρήσει σε στάση εργασίας.

Περιφερειακή Διεύθυνση: «Πόσο προσωπικό εξοικονομήθηκε;»

Την ίδια στιγμή που οι μαθητές στοιβάζονται σε τμήματα 27 παιδιών, αλγεινή εντύπωση προκαλεί έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας που ζητάει να μάθει προσωπικό εξοικονομήθηκε από τις συγχωνεύσεις!

Συγκεκριμένα με έγγραφο προς τους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αναφέρει: «Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εγγράφως πόσο προσωπικό εξοικονομήθηκε (άτομα και ώρες) από την συγχώνευση των τμημάτων στα σχολεία αρμοδιότητας σας».

Με το παραπάνω έγγραφο εκτείθεται σαφώς η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αλλά και η κυβέρνηση που υποστηρίζουν πως οι συγχωνεύσεις τμημάτων προκύπτουν από τη μείωση του πληθυσμού!

Σε συνέντευξή της η υφ. Παιδείας Ζέτα Μακρή δήλωνε πριν από μερικές μέρες πως πρόκεται για έναν «εξορθολογισμό», ο οποίος γίνεται κάθε χρόνο. «Δυστυχώς, μειώνεται ο μαθητικός πληθυσμός. Το δημογραφικό πλήττει και τους μαθητές. Αφού μειώνεται ο πληθυσμός, αναγκαστικά, ορισμένα τμήματα πρέπει να συγχωνευτούν», σημείωνε, ενώ δήλωνε πως «ούτε 1.600 τμήματα δεν συγχωνεύονται από τα 61.000».

Ξεκαθάριζε, μάλιστα, ότι το υπουργείο δεν κάνει οικονομία, καθώς έχει προβεί σε προσλήψεις και διορισμούς. Τόνιζε, τέλος, πως «ο ανταγωνισμός που υπάρχει στους μαθητές δεν αναπτύσσεται στις πολύ μικρές τάξεις όπως θα έπρεπε. Δεν είναι αντιπαιδαγωγικό», έλεγε και επεσήμανε πως τμήματα με κάτω από 15 μαθητές συγχωνεύονται με άλλα, με τον συνολικό αριθμό μαθητών ανά τμήμα να μην ξεπερνά τους 27.