«Πυρά» και από τους δασκάλους για τους σοβάδες: «Κατά τύχη δεν είχαμε τραυματίες»

«Η κατάρρευση ταβανιού και οι ρωγμές που υπάρχουν στο ταβάνι του 10ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών μέσα στα σχολικά κτίρια», τονίζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης».

Τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια και για την προσωρινή στέγαση των παιδιών του 10ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου Αττικής ζητάει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» μετά την πτώση των σοβάδων στο εσωτερικό του κτιρίου.

Με ανακοίνωσή του σημειώνει:

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πόσο ανέτοιμος είναι ο κρατικός μηχανισμός της κυβέρνησης αλλά και η δημοτική αρχή Ηρακλείου στο παραπέντε κυριολεκτικά της έναρξης των σχολείων. Αποδεικνύεται πόσο δίκιο έχουμε όταν ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ έχουμε αναδείξει το θέμα και μαζί με τους γονείς διεκδικούμε ότι η παιδεία θέλει γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι να μπαίνει στη λογική κόστους – οφέλους!

Η κατάρρευση ταβανιού και οι ρωγμές που υπάρχουν στο ταβάνι του 10ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών μέσα στα σχολικά κτήρια. Τυχεροί όλοι για πολλοστή φορά που έγινε την περίοδο διακοπών και δεν έχουμε τραυματίες.

Απαιτούμε άμεσα να γίνουν οι στατικές εργασίες με μελέτες και όχι με πασαλείμματα.

Μέχρι τότε να βρεθεί χώρος στέγασης και λειτουργίας του Νηπιαγωγείου και να μη γίνονται εργασίες παρουσία των νηπίων και των εκπαιδευτικών.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τους γονείς για σύγχρονα σχολεία που δεν πέφτουν οι οροφές, που δεν πλημμυρίζουν με τη βροχή, που δε γίνονται επικίνδυνα στον πρώτο σεισμό.

Τώρα να σταματήσουν να παίζουν με τις ζωές μας. Να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ολόπλευρη μόρφωση των μαθητών και την προστασία της υγείας και της ζωής τους.