Η πλατεία Τσαλδάρη θα γίνει μια σύγχρονη πλατεία

Στην πλατεία Τσαλδάρη βρέθηκε ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης, μετά από συζήτηση που είχε με κατοίκους για την κακή κατάσταση της συγκεκριμένης πλατείας.

..

Στη συζήτηση με τους κατοίκους διατύπωσε την άποψη ότι “η κατάσταση στην οποία βρέθηκε η πλατεία τα τελευταία χρόνια είναι οικτρή…. Κανένας δεν ασχολήθηκε ποτέ με την πλατεία” που ταιρίαζει απόλυτα με την πραγματικότητα.

Τα ρεπορτάζ της Έκφρασης είχαν αναδείξει το πρόβλημα της ολοκληρωτικής παραμέλησης της πλατείας ( Δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου)

..

Μαζί με το Δήμαρχο ήταν ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Σάββας Χατζηκωνσταντίνου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

..

Τα βήματα της ανάπλασης της πλατείας, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή είναι:

– Η υποβολή μελέτης στο Πράσινο Ταμείο, για τη συνολική ανάπλαση. Πρόκειται για μια διασφαλισμένη χρηματοδότηση μεγάλου ύψους.

– Η δημοπράτηση και η εκτέλεση του έργου, τα οποία θα γίνουν εντός του 2025.

..

Ο Δήμαρχος “ζήτησε υπομονή από τους κατοίκους, επειδή προέχει να γίνει ολοκληρωμένο έργο και η διαδικασία του Πράσινου Ταμείου το εγγυάται”.

“Δεν μπορούμε να κάνουμε ένα έργο, το οποίο θα ακυρώσουμε μετά από λίγους μήνες” ανέφερε και υποσχέθηκε να λάβει κάποια μέτρα, προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα επικινδυνότητας στην πλατεία.


“Η πλατεία θα φτιάξει, θα αλλάξει ριζικά. Θα γίνει μία σύγχρονη πλατεία με φώτα και φύλαξη” ήταν η δέσμευσή του στους κατοίκους