Πολιτιστικός Σεπτέμβριος στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ο φετινός Πολιτιστικός Σεπτέμβριος του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης θα έχει στο επίκεντρο του το παιδί και την επιμορφωτική διασκέδαση του, όπως μας πληροφορεί του γραφείο τύπου του Δήμου. Θα υπάρξει μια σειρά δράσεων και παραστάσεων που θα παρακολουθήσουν, αλλά και θα συμμετέχουν ενεργά οι μικροί πρωταγωνιστές τους.

Αναλυτικά, η ανακoίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης έχει ως εξής:

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης επαναφέρει στο προσκήνιο τους λιλιπούτειους δημότες του και οργανώνει έναν Πολιτιστικό Σεπτέμβρη αφιερωμένο στα παιδιά. Αυτόν τον Σεπτέμβριο τα παιδιά θα χαρούν, θα γελάσουν, θα λάβουν διδάγματα, θα διασκεδάσουν και θα απολαύσουν το αγαπημένο τους σνακ, το pop corn, εντελώς δωρεάν σε κάθε εκδήλωση που θα παρευρεθούν!

Δίνουμε στα παιδιά τον χώρο και τον χρόνο που τους αξίζει με ένα πρόγραμμα που όμως καλύπτει την ανάγκη για ψυχαγωγία και των ενήλικων συνδημοτών μας. Υπενθυμίζουμε ότι σε όλες τις εκδηλώσεις η ΕΙΣΟΔΟΣ είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά: «Ο Σεπτέμβριος είναι εδώ και ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης τον υποδέχεται με ένα μοναδικό πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Στόχος μας είναι ο Πολιτισμός να φτάσει σε κάθε γειτονιά του Δήμου μας, ενώ πρωταγωνιστές  θα είναι τα παιδιά, τα οποία θα απολαύσουν σειρά ποιοτικών εκδηλώσεων. Ασφαλώς το πρόγραμμα του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη έρχεται να καλύψει τις ανάγκες για ψυχαγωγία και για τους ενήλικες συνδημότες μας, με θέατρο και συναυλίες.

Αυτή όμως είναι μόνο η αρχή, καθώς μπροστά μας έχουμε έναν χειμώνα γεμάτο Πολιτισμό στον Δήμο μας! Σας εύχομαι από καρδιάς καλό φθινόπωρο».

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη είναι το εξής:

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου (σημ: Πραγματοποιήθηκε χθες)

Θερινό σινεμά «Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός»

To θερινό σινεμά του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης το οποίο αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, επιστρέφει για μία και μόνο βραδιά, στο προαύλιο του 1ου Λυκείου Πεύκης, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 20:30 (είσοδος ελεύθερη) με την ταινία κινουμένων σχεδίων «Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός». Η ταινία που θα ενθουσιάσει τα παιδιά έχει την «υπογραφή» της Disney και υπόσχεται ένα ταξίδι γεμάτο φαντασία, περιπέτεια,  χαρά και συγκίνηση.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου

Θέατρο Σκιών «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι»

Μία από τις πιο αγαπημένες παραστάσεις του θεάτρου σκιών «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι» θα παρουσιάσει το θέατρο σκιών Σπυρόπουλου την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στις 19:30 στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λυκόβρυση. (ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ).

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

Βραδιά έντεχνου τραγουδιού 

Μία μελωδική βραδιά γεμάτη από αξέχαστες επιτυχίες από την έντεχνη μουσική σκηνή θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο Άλσος Βαρβαρέσου το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 20:30. Οι μουσικοί Ανδρέας Παππάς, Νίκος Φάρφας και Θεόφιλος Ζώτος θα παρουσιάσουν ένα όμορφο πρόγραμμα που θα ταξιδέψει τους φίλους της μουσικής (ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ).

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου

Διαδραστική παράσταση με τον Σταύρο Ντάφλο 

Ένα αξέχαστο απόγευμα γεμάτο… μαγικά, παιχνίδι και πολύ χορό υπόσχεται σε μικρούς και μεγάλους ο αγαπημένος ανιματέρ Σταύρος Ντάφλος, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στις 18:30 στο Δημοτικό Θέατρο. Η εκδήλωση περιλαμβάνει και μία όμορφη έκπληξη για τα παιδιά της Α΄ Δημοτικού, που φέτος άρχισαν το… ταξίδι στη γνώση, καθώς κάθε παιδί θα λάβει ένα voucher για την αγορά σχολικών ειδών (ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ).

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Λευτέρη Ζαμπετάκη 

Ο καταξιωμένος συγγραφέας και ποιητής Λευτέρης Ζαμπετάκης παρουσιάζει την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στις 19:30 στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης» τη νέα ποιητική του συλλογή «Έρωτες Θερίζουν» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΔΙΟΠΤΡΑ».  Μια νέα ποιητική συλλογή για τη ζωή, την αγάπη και τον έρωτα (ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ).

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου

Διαδραστική Παράσταση με τον Skyman 

Με το στόμα… ανοιχτό σκοπεύει να αφήσει μικρούς και μεγάλους ο γνωστός μένταλιστ Skyman, με τα μαγικά του κόλπα, στη διαδραστική παράσταση του που θα πραγματοποιηθεί στο Άλσος Βαρβαρέσου, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 19:00. Ο Skyman υπόσχεται ότι θα… εξαφανίσει αντικείμενα, θα διαβάσει τη σκέψη μας και θα κάνει επίδειξη ταχυδακτυλουργίας (ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ). 

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Θεατρική παράσταση “Έγκλημα στον κήπο;”

Τη θεατρική διασκευή της ξέφρενης αστυνομικής κωμωδίας του Alec Coopel «Έγκλημα στον…κήπο;»  θα φιλοξενήσει το Άλσος Βαρβαρέσου το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 20:30. Στην παράσταση που πρωταγωνιστούν καταξιωμένοι ηθοποιοί ανάμεσά τους και ο συμπολίτης μας Χρήστος Φωτίδης, Ένας συγγραφέας αστυνομικών έργων μπλέκει και ο ίδιος σε μια παράνομη ιστορία και φτάνει στο σημείο να ζητάει βοήθεια από τον Αλφρεντ Χίτσκοκ και τον Σέρλοκ Χολμς. Η συνέχεια επί σκηνής… ( ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ).

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

Θέατρο Σκιών “Ο Καραγκιόζης τραγουδιστής και τα γενέθλια της Βεζυροπούλας”

Το Θέατρο Σκιών Σπυρόπουλου,παρουσιάζει την παράσταση «Ο Καραγκιόζης τραγουδιστής και τα γενέθλια της Βεζυροπούλας» την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 19:30 στην Παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα. Ο αγαπημένος λαϊκός ήρωας με τις περιπέτειές του προσφέρει για ακόμα μία φορά άφθονο γέλιο, στέλνοντας παράλληλα με το δικό του μοναδικό τρόπο επίκαιρα μηνύματα. (ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ).

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου

“Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι” από το θέατρο μαριονέτας “Γκότση”

Την αγαπημένη παράσταση «Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι»παρουσιάζει το θέατρο μαριονέτας «Γκότση» την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στην Παιδική Χαρά του Αγίου Παντελεήμονα στις 19:00.

Ο Αλαντίν ξεκινάει ένα μαγικό ταξίδι με στόχο του να κερδίσει τη ζωή και την αγάπη. Σύμμαχοί του το Τζίνι του λυχναριού και το πιθηκάκι του ο Αμπού. Εχθρός του ο Βεζίρης Τζαφάρ που διεκδικεί για τον εαυτό του τα μυθικά πλούτη του βασιλείου και το θρόνο. Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής (ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ).

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου

Συναυλία του Stelios Mac και της μπάντας του 

Ο βιρτουόζος μουσικός Stelios MAC, ο οποίος έχει συνεργαστεί με κορυφαίους τραγουδιστές, έρχεται μαζί με την μπάντα του στο Άλσος Βαρβαρέσου το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 20:30 για να ξεσηκώσει τους φίλους της pop και rock!  Με ένα non-stop πάρτι, θα παρουσιάσει ξένες κι ελληνικές κλασικές επιτυχίες από τα ‘60s έως τα ‘90s όπως κάνει εδώ και 30 χρόνια (ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ).

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Ο “Πινόκιο” από το θέατρο μαριονέτας “Γκότση” 

Ο αγαπημένος ήρωας όλων μας, ο αξιαγάπητος Πινόκιο, ζωντανεύει στην Πλατεία Υδραγωγείου στη Λυκόβρυση την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 19:00, μέσα από το θέατρο μαριονέτας «Γκότση». Χειροποίητες μαριονέτες, φανταστικά κουστούμια, πλούσια σκηνικά, γέλιο και μηνύματα για παιδιά και μεγάλους από το μοναδικό «Πινόκιο» (ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ).