Δεν επαρκεί η υποδομή για τα όμβρια, λέει η ΛΑΣ

Έχει πρόβλημα η υποδομή στο 2ο Δημοτικό – 1ο Νηπιαγωγείο Ν. Φιλαδέλφειας και δεν ευθύνεται για τα πλημμυρικά φαινόμενα ο καθαρισμός ή μη των φρεατίων, επισημαίνει η Λαϊκή Συσπείρωση.

..

Η ανακοίνωσή της:

..

Κατά διαβολική σύμπτωση αμφότερες διοικήσεις διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι “τα φρεάτια είχαν καθαριστεί πρόσφατα”.

Γνωρίζανε και οι δύο, όπως και κάθε αρμόδιος, ότι η υπάρχουσα υποδομή για τα όμβρια δεν επαρκεί. Είναι θέμα αν υπήρχε μελέτη όταν έγιναν οι κλειστοί αγωγοί. Τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν αντιμετωπίστηκαν ούτε όταν, πάλι χωρίς ολοκληρωμένη μελέτη, διαμορφώθηκαν τα προαύλια με την σημερινή κλίση, ανάποδη από τη παλαιά που έριχνε τα όμβρια προς το πίσω δασύλλιο.

Γιατί όμως το πρόβλημα δεν λύνεται; Γιατί πλημμυρίζουν ξανά και ξανά τα ίδια σχολεία;

Το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται γιατί τα σχολεία δεν αποτελούν αντικείμενο ενδιαφέροντος κάποιου μεγάλου επενδυτή. Όπου εμφανίζεται τέτοιος και μελέτες γίνονται, και χρηματοδοτήσεις βρίσκονται, και έργα κατασκευάζονται στο πιτς φυτίλι, όπως έχουμε δει άλλωστε πρόσφατα σε ανάλογες περιπτώσεις στο Δήμο μας, τόσο στο κέντρο όσο και στην πολύπαθη οδό Σκρα. 

Οι περιφερειακές, τοπικές και κρατικές διοικήσεις  της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται ανίκανες μόνο όταν πρόκειται για την προστασία της ζωής και τη περιουσίας της λαϊκής οικογένειας. Αντίθετα αποδείχνονται ταχύτατες και ικανότατες όταν πρόκειται για έργα που θωρακίζουν επενδύσεις του μεγάλου κεφαλαίου.

..

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΚΑΝΕ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

..

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Να σηκώσει το ανάστημά του, να αγωνιστεί ενάντια σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις, Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές, να επιβάλει λύσεις για το δικό του συμφέρον και όχι για τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

..

Σε αυτόν τον αγώνα η “Λαϊκή Συσπείρωση” δίνει όλες τις δυνάμεις της και προσκαλεί κάθε άνθρωπο που προβληματίζεται και σκέφτεται πως “δεν πάει άλλο” να κάνει το βήμα, να παλέψουμε μαζί.  

..

Για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη και τα συμφέροντα των λίγων