Έκλεισαν τα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισραήλ

Το προσωρινό κλείσιμο των γραφείων του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισραήλ στην Χάιφα, ενώ κάλεσε σε ανάκριση και τη γραμματέα του κόμματος.

Η αστυνομία κάλεσε τη γραμματέα της περιοχής Ριμ Χαζάν σε ανάκριση και διέταξε το 10ωρο «λουκέτο» στα γραφεία του ΚΚ Ισραήλ, με αφορμή την προβολή ταινίας με τίτλο «Jenin».

Σε ανακοίνωσή τους, το Κομμουνιστικό Κόμμα και το Δημοκρατικό Μέτωπο για την Ειρήνη και την Ισότητα (Hadash) καταδίκασαν το μέτρο, λέγοντας ότι «υποδεικνύει το βάθος της φασιστικής πρακτικής που επηρεάζει το πολιτικό και κομματικό έργο στη χώρα που αντιτίθεται στον πόλεμο και την πολιτική αυτής της κυβέρνησης».

Οι δύο οργανώσεις δήλωσαν επίσης ότι «η αντιπολεμική δραστηριότητα θα συνεχιστεί μέχρι να σταματήσει αυτός ο εγκληματικός πόλεμος στη Γάζα».

ΚΚΕ: Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές του Ισραήλ

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καταγγέλλει «τις προκλητικές αντιδημοκρατικές πρακτικές της αντιδραστικής κυβέρνησης του Ισραήλ σε βάρος του ΚΚ Ισραήλ και των στελεχών του». Καταδικάζει «τις πρόσφατες μεθοδεύσεις της ισραηλινής αστυνομίας στη Χάιφα να καλέσει σε ανάκριση την συντρόφισσα Ριμ Χαζάν, μέλος του ΠΓ του ΚΚ Ισραήλ, στις 25 και 26/8/2024 λόγω της συνεπούς αντιπολεμικής και διεθνιστικής δράσης του κόμματος κατά της σφαγής του Παλαιστινιακού λαού».