Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις

Για τα φυσικά πρόσωπα η προθεσμία λήγει σήμερα, Παρασκευή 2 Αυγούστου, 12.00 μ.μ.. Στις 9 Αυγούστου η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα νομικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ανεξάρτητης Δημόσιας Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μέχρι την 1η Αυγούστου, οι φορολογικές δηλώσεις που είχαν υποβληθεί ήταν περίπου 6.360.000. Το πρόστιμο για τα φυσικά πρόσωπα χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα που δεν καταθέσουν εμπρόθεσμα φορολογική δήλωση είναι 100 ευρώ. Για όσους έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα και τηρούν απλογραφικά βιβλία είναι 250 ευρώ, ενώ για όσους τηρούν διπλογραφικά βιβλία είναι 500 εύρω.

Απόψε τα μεσάνυχτα λήγει και η προθεσμία για τους φορολογούμενους που θέλουν να αποπληρώσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος λαμβάνοντας την έκπτωση του 3%, αλλά και όσοι θέλουν να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις διορθώνοντας στοιχεία της δήλωσης τους εμπρόθεσμα.

Πέρα από την εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος οι πολίες μπορόυν να τον καταβάλουν σε 8 μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται έως τις 2 Αυγούστου 2024 και τη δεύτερη έως τις 30 Αυγούστου 2024.