ΕΚΤΑΚΤΟ – Παγκόσμιο black out σε αεροδρόμια, τράπεζες και ΜΜΕ λόγω προβλημάτων με το λογισμικό της Microsoft - EKFRASI.net

ΕΚΤΑΚΤΟ – Παγκόσμιο black out σε αεροδρόμια, τράπεζες και ΜΜΕ λόγω προβλημάτων με το λογισμικό της Microsoft

Παγκόσμιο black out έχει σημειωθεί εδώ και λίγη ώρα σε αεροδρόμια, τράπεζες και ΜΜΕ λόγω προβλημάτων με το λογισμικό της Microsoft. Απερίγραπτο χάος υπάρχει σε χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ εκατομμύρια επιβάτες βρίσκονται καθηλωμένοι στα αεροδρόμια, αφού οι πτήσεις δεν πραγματοποιούνται.

Παγκόσμιος συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί της Παρασκευής καθώς τράπεζες, αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί και σούπερ μάρκετ τέθηκαν μαζικά εκτός λειτουργίας μετά την εμφάνιση σφαλμάτων που συνδέεονται με τα Windows της Microsoft.

Οι χρήστες στο subreddit της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Crowdstrike, σύμφωνα με τον Guardian, ανέφεραν προβλήματα σε Ινδία, Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία και Ευρώπη.

Οι χρήστες των ηλεκτρονικών υπολογιστών βλέπουν μπροστά τους μια μπλε οθόνη χωρίς να μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα.

Ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft παραδέχτηκε ότι αντιμετωπίζει τεχνικό πρόβλημα και ανακοίνωσε ότι λαμβάνει μέτρα.

«Οι υπηρεσίες μας βελτιώνονται καθώς συνεχίζουμε να λαμβάνουμε μέτρα άμβλυνσης», αναφέρει η επιχείρηση σε μήνυμά της στο X.

Ανάμεσα στα τηλεοπτικά δίκτυα που επηρεάστηκαν ήταν και το Sky News στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο εξέπεμπε «μαύρο», με την παρουσιάστρια αθλητικών εκπομπών του Sky News, Jacquie Beltrao να γράφει στο X: «Προφανώς δεν είμαστε στον αέρα – προσπαθούμε».

https://twitter.com/SkyJacquie/status/1814175380556710308

Προβλήματα στα αεροδρόμια – Καθηλωμένες οι πτήσεις

Το αεροδρόμιο του Βερολίνου ανακοίνωσε την αναστολή της εναέριας κυκλοφορίας ως τις 11:00 ώρα Ελλάδας λόγω τεχνικού προβλήματος στο σύστημα πληροφορικής. Νωρίτερα η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου σε ανακοίνωσή της στο Χ ενημέρωσε τους επιβάτες ότι παρατηρούνται καθυστερήσεις στο check -in λόγω τεχνικού προβλήματος.

Προβλήματα παρατηρήθηκαν και σε ισπανικά αεροδρόμια και σε μια τουρκική αεροπορική αερογραμμή.

Παράλληλα, η American Airlines, η Delta Airlines και η United Airlines καθήλωσαν για ώρα δεκάδες πτήσεις, λόγω προβλημάτων στην επικοινωνία. Δεν έχει γίνει σαφές, όμως, αν συνδέονται άμεσα με το πρόβλημα της Microsoft.

https://twitter.com/Melair/status/1814187188029894969

Επικαιρότητα

Η παράσταση “Τρόμος και Αθλιότητα του Γ’ Ράιχ” από τη θεατρική ομάδα του Ιωνικού Συνδέσμου

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Πολιτιστικής Παρέμβασης για την παράσταση. Η Θεατρική Ομάδα του Ιωνικού Συνδέσμου παρουσιάζει στο κοινό το αριστούργημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Τρόμος και Αθλιότητα

Γ. Μυλωνάκης για Πρωτομαγιά: αποτελεί μια ημέρα βαθιάς ιστορικής και κοινωνικής σημασίας.

Δήλωση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη για την Εργατική Πρωτομαγιά: Η Πρωτομαγιά αποτελεί μια ημέρα βαθιάς ιστορικής και κοινωνικής σημασίας. Είναι σύμβολο των αγώνων

Χρ. Βρεττάκος: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά. Μόνη ελπίδα η δύναμη των λαών και η συλλογική πάλη

Δήλωση του Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου για την Εργατική Πρωτομαγιά Από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886, μέχρι τους αγώνες των καπνεργατών της Θεσσαλονίκης το