Επείγουσα ανάγκη να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής,επείγει να υπάρχει συντονισμός στις κινητοποιήσεις της κοινωνίας

|||||

|||||

      …..Τονίζει σε ανακοίνωση της η Συλλογικότητα Βοήθειας Συνανθρώπων Μας Στην Πετρούπολη

 

      Από την Συλλογικότητα Βοήθειας Συνανθρώπων Μας Στην Πετρούπολη εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

      Μία πόλη ΠΑΡΑΙΤΗΜΕΝΗ και ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΗ στην βρώμα και στις βρώμικες ορέξεις εργολαβικών συμφερόντων, με ένα Δημοτικό Συμβούλιο στην Πετρούπολη κατώτερο των περιστάσεων.
 
   
      Χωρίς οργάνωση , στόχο και χωρίς πάθος η κίνηση και η κινητοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Πετρούπολης για την απομάκρυνση του ΧΥΤΑ Φυλής στα Δυτικά Προάστια ενώ θα έπρεπε να έχει σχεδιαστεί πολύ καλύτερα ένα τόσο σοβαρό ζήτημα Ζωής ή Θανάτου.
 
 
      Ο ΧΥΤΑ Φυλής είναι επείγουσα ανάγκη πιο επιτακτική από ποτέ να απομακρυνθεί για πάντα καθώς απειλεί τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων και το δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Πετρούπολης λειτουργεί σαν να πρέπει να “βγάλει” μία υποχρέωση.
 
 
      Η κινητοποίηση ορίστηκε για τη Δευτέρα το πρωί. Ποιος εργαζόμενος θα μπορούσε να συμμετέχει για το ίδιο του το μέλλον, σε αν τόσο ζωτικής σημασίας θέμα, μία τόσο αποτρεπτική ημέρα και ώρα ;
Σαν να έγινε επίτηδες σε ακατάλληλη χρονική στιγμή για να φανεί στα διοικητικά σαλόνια πως δεν ενδιαφέρεται ο κόσμος για αυτό το θέμα.
 
 
      Ενώ όμως η υγεία και το μέλλον τόσων χιλιάδων ανθρώπων των δυτικών πόλεων του λεκανοπεδίου Αττικής είναι σε κίνδυνο εδώ και χρόνια, αλλά τώρα η απειλή είναι πιο μεγάλη από ποτέ.
 
 
     Παραβλέποντας το γεγονός πως η Συλλογικότητα μας δεν προσκλήθηκε αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο πάντα θα ξεπερνάμε γιατί είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι εμείς θα είμαστε παντού για το κοινό καλό και το κοινό συμφέρον της υγείας και της δικαιοσύνης, καταγγέλλουμε και απαιτούμε τα ακόλουθα :
 
– Όχι στην καύση των απορριμμάτων ακόμα και των σύμμεικτων
– Όχι ΣΜΑ στην πόλη. Μόλις 2 χιλιόμετρα από τη φυλή. Και μάλιστα δίπλα στις εξέδρες του δημοτικού σταδίου ΑΛΚΥΩΝ
– Συντονισμός συλλογικοτήτων, της Ένωσης Γονέων, πολιτιστικών αθλητικών Συλλόγων, εκπροσώπηση μαθητών, εμπορικών συλλόγων με στόχο τοπικές ενημερώσεις.
– Κεντρική εκδήλωση διαμαρτυρίας στην πόλη και οργάνωση κατάληψης του ΧΥΤΑ φυλής
– Διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση σωστή με ενημερωτικά προγράμματα στα σχολεία.
– Δημόσια διαχείριση των σκουπιδιών μέσω δημοτικών μονάδων μικρής κλίμακας έξω από τον αστικό ιστό.
 
 
      Εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για την ασυντόνιστη ενέργεια του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πετρούπολης σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.
Ο λαός της Πετρούπολης θέλει και μπορεί να συμμετέχει σε οργανωμένες προσπάθειες για την απομάκρυνση του ΧΥΤΑ όμως κάτω από σοβαρές προϋποθέσεις όπως η επιλογή συγκεκριμένων ημερών και ωρών.
 
 
     Οι αγώνες κερδίζονται με συντονισμό και λαϊκή συμμετοχή. Εκτός και αν η λαϊκή συμμετοχή επιδιώκεται μόνο στα λόγια αλλά στην πραγματικότητα πρέπει αυτή να μην φανεί για συγκεκριμένους λόγους “καλής διαγωγής”.
 
 
     Η συλλογικότητα μας με πάθος και αγωνιστικότητα συνεχίζει τον αγώνα για απομάκρυνση κάθε κοστοβόρου και παλιού τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων μέθοδοι οι οποίες στρέφονται στο περιβάλλον και τον άνθρωπο του οποίου η ζωή δεν υπολογίζεται σε μία κοινωνία που κοιτάει μόνο το εύκολο κέρδος θυσιάζοντας τη χαρά και το δώρο της ζωής.
Χιλιάδες οικογένειες, παιδιά, σχολικές μονάδες , ο λαός των δυτικών προαστίων είναι σε καθημερινό κίνδυνο, εκτεθειμένοι σε έντονη δυσοσμία και αντικρίζουν την αδιαφορία των αρχών τοπικών και περιφερειακών.
 
 
      Ο αγώνας μας τώρα αρχίζει και είναι σίγουρο πως θα είναι υπέρ και για το καλό του Ανθρώπου.
 
 
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΈΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
και αν χρειαστεί ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ
ΑγαΠάμε την πόλη μας την Πετρούπολη