Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης: Κάλεσμα συμμετοχής για την Εργατική Πρωτομαγιά   

Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου θα νικήσουν! Όλοι στην Συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα στις 11 το πρωίΠροσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στους Στύλους του Ολυμπίου Διός

Από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Είμαστε σε θέση να πάρουμε τον πλήρη έλεγχο του εργαλείου μας! Παράγουμε, αποφασίζουμε!»

Σύνθημα των εργαζομένων στο πυρηνικό εργοστάσιο Κρουάς κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων στη Γαλλία.

Φέτος η Πρωτομαγιά έρχεται σε μία περίοδο που αναπτύχθηκαν μεγαλειώδεις εργατικοί αγώνες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία και σε άλλες χώρες, όπου εκατομμύρια εργαζόμενοι με διάρκεια, με πρωτόγνωρη μαζικότατα και αντοχή, βγαίνουν στους δρόμους, απεργούν, διεκδικούν και διαδηλώνουν απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνουν όλες οι κυβερνήσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα και τις ανάγκες των μονοπωλίων. Στέλνουν ελπιδοφόρα μηνύματα αντίστασης και αγωνιστικής ανάτασης, απέναντι στις φωνές που μας καλούν να μη διεκδικούμε, να μείνουμε στο δρόμο του ρεαλισμού με σκυμμένο το κεφάλι, να εγκλωβιζόμαστε σε κυβερνητικές εναλλαγές επιλογής του «μικρότερου κακού» και στον μονόδρομο της εξουσίας των αφεντικών.

Ζήτω η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

Η 1η ΜΑΗ ως μέρα μνήμης, δράσης και αγωνιστικής συνέχειας μας καλεί να κοιτάξουμε κατάματα την πηγή των δεινών που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού, τη βασική αντίθεση κεφαλαίου-εργασίας. Δηλαδή τη συσσώρευση του πλούτου που τον δημιουργούν οι πολλοί και την αρπαγή του από μία παρασιτική χούφτα λίγων που ιδιοποιούνται όλο αυτόν τον πλούτο, την ώρα που οι παραγωγοί του είναι καταδικασμένοι στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Είναι ανάγκη να ηττηθούν όσοι σήμερα υπερασπίζονται το σύστημα της αδικίας, ένα σύστημα σάπιο και σαθρό που δε διορθώνεται, δε μπορεί να εξανθρωπιστεί.

Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές!

Με αφορμή το πρόσφατο έγκλημα στα Τέμπη φάνηκε στα μάτια περισσότερων εργαζομένων και νέων ανθρώπων πως η αιτία που αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή ως καύσιμη ύλη για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, δεν είναι κάποια προσωπική αβλεψία ή ένα απλό ανθρώπινο λάθος. Τα χιλιάδες εργατικά ατυχήματα στους Δήμους, οι 65 νεκροί μας, δεν είναι θέμα κακής οργάνωσης ή λαθών των Κυβερνήσεων και των Δημάρχων. Πίσω από τις «εκπτώσεις» στα μέτρα ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, στην υγεία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής βρίσκεται ο νόμος του κέρδους. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η χρόνια υποστελέχωση των υπηρεσιών, οι ιδιωτικοποιήσεις, η λειτουργία των υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, οι πλειστηριασμοί και τα απλησίαστα ενοίκια, οι διακοπές ρεύματος και νερού, τα ετοιμόρροπα σχολεία, το αιματοκύλισμα των λαών με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, υπαγορεύονται από τον ίδιο αυτό νόμο που αποτελεί “ιερή νομοτέλεια” για το σύστημα τις εκμετάλλευσης.

Οι εργατικοί αγώνες που αναπτύσσονται σε κάθε Δήμο, σε κάθε χώρο δουλειάς είναι οδηγός και ελπίδα. Είναι ο μόνος τρόπος για να αποσπάμε κατακτήσεις, να βάζουμε εμπόδια, να διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν. Δεν πάμε ούτε βήμα πίσω από το δικαίωμα όλων των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Απαιτούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Καμία ιδιωτικοποίηση, έξω τώρα οι εργολάβοι, κανένας αναπτυξιακός οργανισμός. Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας στους χώρους δουλειάς. Να μπει ένα τέλος στα πανομοιότυπα εργοδοτικά εγκλήματα που μας σακατεύουν και μας δολοφονούν. Τώρα ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας για να μην τελειώνει ο μισθός στις 15 του μήνα.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

Σήμερα υπάρχει διέξοδος! Με τους αγώνες μας, μπορούμε να τους ανατρέψουμε! Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να σπάσουμε τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που στο επίκεντρο θα βρίσκεται ο άνθρωπος, οι παραγωγοί του πλούτου! Αυτό φοβούνται, αυτό τρέμουν! Να κάνουμε το φόβο τους, πράξη!