Επιτέλους μίλησαν οι αντιδήμαρχοι!

Κοινή δήλωση – επίθεση στην Έκφραση – έκαναν (στον εαυτό τους, δηλαδή στο προφίλ της μιας εξ αυτών και στη σελίδα του Δήμου) δύο αντιδήμαρχοι του κ. Μπάμπαλου (κκ. Μπάρμπας και Ζούρου)

Και ενώ είτε παρέμειναν βουβοί ως αντιδήμαρχοι είτε προσπαθούσαν να παραπλανήσουν, (εδώ ο κ. Μπάρμπας – εδώ η κ. Ζούρου) σε όσα σοβαρά προβλήματα αποκαλύπτει η Έκφραση στην τρέχουσα θητεία τους, νόμισαν ότι βρήκαν “λαβράκι” και “μίλησαν”!

Ως τώρα (εδώ και 3,5 χρόνια) δεν βρήκαν να πουν λέξη:

Σ.Σ. Πατήστε στα κόκκινα γράμματα για να δείτε τα αποδεικτικά βίντεο των ισχυρισμών μας

Σε όλα αυτά δεν είπαν ούτε λέξη. 

Όταν άνοιξαν το στόμα τους εκτέθηκαν

Βρήκαν αφορμή για το ρεπορτάζ της Έκφρασης που ανέδειξε το γελοίον του πράγματος να εγκαινιάζει η δημοτική αρχή ένα γυμναστήριο το οποίο λειτουργεί δεκάδες χρόνια επειδή έκανε κάποιες επισκευές!

Και επειδή και οι ίδιοι μάλλον συμφωνούν πόσο πρακτική Μαυρογιαλούρου είναι να εγκαινιάζεις έναν ήδη υπάρχοντα χώρο, “πιάνονται” από την τελευταία φράση του ρεπορτάζ, για τα καλώδια που χάσκουν.

Καταλαβαίνουμε ότι για την σημερινή δημοτική αρχή του Ηρακλείου αυτό και πολύ της είναι. Τόσο μπορούν, τόσο κάνουν. Για μας όμως δεν είναι. 

Πρέπει οι δυο αντιδήμαρχοι και ο καθοδηγητής τους να συνηθίσουν στην ιδέα ότι – για την Έκφραση – ο γάιδαρος δεν πετάει.

Και δεν πρόκειται να πετάξει ούτε στη συνέχεια

.

Σε σχέση με το αν μιλήσαμε μαζί τους ή ζητήσαμε εξηγήσεις:

.

Τα στελέχη της δημοτικής αρχής του Ηρακλείου κρύβονται συνεχώς από την υποχρέωσή τους να δίνουν εξηγήσεις όταν υπάρχουν θέματα. Μας έχουν αρνηθεί να μιλήσουν επανειλημμένα και αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι σύμβουλοι οι οποίοι “βγάζουν γλώσσα” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά όταν έχουν απέναντί τους ενημερωμένο δημοσιογράφο σιωπούν. 

.

Σας αναζητήσαμε πολλές φορές για να δώσετε εξηγήσεις και κρυφτήκατε. Εδώ και κάποιο διάστημα δεν χαλάμε χρόνο για να κάνουμε άκαρπα τηλεφωνήματα στο Γραφείο τύπου του δήμου ή σε αντιδημάρχους και να μας το κλείνουν. Οφείλετε να δίνετε εξηγήσεις σε κάθε δημοσίευμα όπως αυτά που σας παραθέτουμε παραπάνω και για τα οποία σιωπήσατε εκκωφαντικά. 

Σας περιμένουμε στο στούντιο

Καλούμε τον κ. Μπάρμπα και την κ. Ζούρου, αν έχουν το σθένος και τα επιχειρήματα, να τοποθετηθούν για όλα τα ζητήματα που έχουμε θέσει και αναφέραμε παραπάνω. Στη διάθεσή τους βρίσκεται και το στούντιο της Έκφρασης (και σε livestream) να συζητήσουμε και να παραθέσουμε στοιχεία και επιχειρήματα. Ιδού η Ρόδος.

 Αλλιώς, ας σιωπήσουν καθολικά. Και να κάνουν το σταυρό τους να μην βρεθεί κάποιο άλλο παιδί στη θέση του μικρού στην πλατεία Αγίου Λουκά. Το μόνο που λείπει από το Ηράκλειο είναι να θρηνήσει κάποιο παιδί είτε σε πλατεία ή παιδική χαρά (επειδή είναι επικίνδυνες), είτε σε κάποιο σχολείο από αυτά που καταρρέουν στέγαστρα, πέφτουν παράθυρα (από τα ανακαινισμένα), πέφτουν σοβάδες και άλλα παρόμοια.

Η δήλωση των δυο αντιδημάρχων (την αλιεύσαμε, δεν μας εστάλη)

Είναι συνειδητή επιλογή της δημοτικής αρχής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής να μην ασχολείται με συγκεκριμένες εκδόσεις οι οποίες είναι ηλίου φαεινότερο ποια «γραμμή» έχουν, έχοντας την πίστη ότι οι πολίτες διαθέτουν το κριτήριο να καταλάβουν τι συμφέροντα εξυπηρετούν.  

Υπάρχει όμως ένα όριο που η εφημερίδα και η ιστοσελίδα της Έκφρασης έχει ξεπεράσει πλειστάκις, αυτό της καλλιέργειας και εκμετάλλευσης του φόβου στην τοπική κοινωνία με υπερβολικά ή και ψευδή «ρεπορτάζ». Τελευταία της «αποκάλυψη» τα γυμνά καλώδια ρεύματος στο καινούργιο κτίριο του Κλειστού Γυμναστηρίου Ολυμπιονίκης Κωνσταντίνος Μουρίκης, το οποίο εγκαινιάστηκε πρόσφατα για να παραδοθεί σύγχρονο και ανακαινισμένο στους δημότες.

Εάν έκαναν τον κόπο οι συντάκτες να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες του Δήμου για τη διασταύρωση του «αποκαλυπτικού» τους «ρεπορτάζ», θα έπαιρναν την εξής απάντηση που δίνει η τεχνική έκθεση των συνεργείων που ανέλαβαν την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου:  

«Σχετικά με το ερώτημα σας, για το καλώδιο το οποίο βρίσκεται σε εμφανές σημείο στην είσοδο του κτιρίου, σας ενημερώνουμε ότι είναι καλώδιο σύνδεσης internet κλπ. Η θέση του δε, τόσο σε μήκος όσο και σε ύψος, επιλέχθηκε κατόπιν υποδείξεως από τους τεχνικούς του ΟΤΕ. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν ήδη αιτηθεί την σύνδεση του καλωδίου και αναμένεται η έλευση των τεχνικών του ΟΤΕ»

Προφανώς όταν η ενημέρωση επιδιώκεται να είναι μονόπλευρη, οι κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας δεν εφαρμόζονται.

* Κοινή δήλωση αντιδημάρχων Τεχνικής Υπηρεσίας, Ηλία Μπάρμπα, Διοίκησης και Αθλητισμού, Μαριάννας Ζούρου.