Η γειτονιά μίλησε – Συγκέντρωση ενάντια στην έξωση στα Πατήσια

Φωτογραφία αρχείου

Δυναμική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χτες, Πέμπτη 19/01, στα Άνω Πατήσια, στην οδό Πολυλά, 4 ενάντια στην απόπειρα έξωσης μονογονεϊκής οικογένειας με δυο παιδιά από το σπίτι τους. Μάλιστα το σπίτι πλειστηριάστηκε για χρέος μόλις 800 ευρώ! Η συγκέντρωση εξελίχθηκε σε αυθόρμητη πορεία στη γειτονιά.

Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή που η κα Δήμητρα, μητέρα της οικογένειας, πήρε το λόγο και ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξη καλώντας σε συνέχιση του αγώνα. Η ΕΚΦΡΑΣΗ βρέθηκε στο σημείο και θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ με δηλώσεις.

Το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ακούστηκε σε όλη την περιοχή με την ανταπόκριση του κόσμου, που δεν γνώριζε για την έξωση, να είναι πολύ θετική. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν ακόμα: «Στέγη, υγεία, ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στο λαό», ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές στις ευθύνες της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων με το σύνθημα «ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία βγάζουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία».

Στη συγκέντρωση συμμετείχε η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, η Ανοιχτή Πόλη, με τον επικεφαλής Νάσο Ηλιόπουλο, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, με τον δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Κεφαλληνό, η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, με τον δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Κωνσταντίνου, αντιπροσωπεία της Ανυπότακτης Αττικής και της Ανυπότακτης Αθήνας και η πρωτοβουλία για την ακρίβεια «Δε βγαίνω». Το παρών ακόμα έδωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αγγελική Αδαμοπούλου και ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης.