Τους κρύβουν τα πρακτικά!

Τους κρύβουν τα πρακτικά!

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΣΕΔΑΠ) καταγγέλλει πως η διοίκηση των Παιδικών Σταθμών (ΠΑΙΣΔΑΠ) αποκρύπτει τα ηλεκτρονικά μηνύματα της δια περιφοράς συνεδρίασης της 9ης Ιανουαρίου, παρά το έγγραφο αίτημα του Συλλόγου. Παράλληλα τονίζει ότι θα προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση σχετικά με τη νομιμότητα της συνεδρίασης. Η εν λόγω διαδικασία αφορούσε την απόφαση της δημοτικής αρχής να ασκήσει έφεση κατά της δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τους εργαζόμενους των ΠΑΙΣΔΑΠ. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά την ολοκλήρωση της δια περιφοράς συνεδρίασης των ΠΑΙΣΔΑΠ που πραγματοποιήθηκε στις 9/1/2023, για την οποία είχαν εκφραστεί μέσω ανακοίνωσης οι αντιρρήσεις του Συλλόγου, ο ΣΕΔΑΠ ζήτησε εγγράφως από τη διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ όλα τα σχετικά με τη διαδικασία ηλεκτρονικά μηνύματα που εστάλησαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Ο λόγος που προχώρησε ο Σύλλογος σε αυτή την κίνηση, ήταν η ανάγκη για διερεύνηση της ορθότητας της διαδικασίας που ακολουθήθηκε στη λήψη απόφασης σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που επηρεάζει τα μέλη του. Την επόμενη μέρα και προκειμένου να διευκολυνθεί η διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ στη διαβίβαση των εγγράφων, μέλη του Συλλόγου μετέβησαν στα γραφεία και η διεύθυνση τα διαβεβαίωσε ότι όλα όσα ζητήθηκαν θα δοθούν
αμέσως μόλις υπογραφεί το σχετικό διαβιβαστικό από τον Πρόεδρο.

Στο διάστημα που ακολούθησε δίνονταν καθημερινά όμοιες δικαιολογίες «ενδεδυμένες» με διαβεβαιώσεις για την αποστολή των εγγράφων, μέχρι που η διοίκηση έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στις 12/01/2023 ζητώντας από τον ΣΕΔΑΠ να επαναπροωθήσει αίτημα λήψης της αλληλογραφίας της 1/2023 συνεδρίασης τεκμηριώνοντας το αίτημά του! Παρά την έκπληξή του ο Σύλλογος, και προκειμένου να προχωρήσει τη διαδικασία που ήδη καθυστερούσε εσκεμμένα από τη διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ, επαναπροώθησε το αίτημα λαμβάνοντας τις συνήθεις διαβεβαιώσεις περί τυπικής διαδικασίας και ότι θα απαντηθεί το αίτημά του την επόμενη ημέρα. Όπως εύλογα αντιλαμβάνεστε μέχρι σήμερα δεν έχει περιέλθει τίποτα σχετικό στον Σύλλογο.

«Η διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ εξυπηρετεί τα συμφέροντα της δημοτικής αρχής»


Αγαπητοί συνάδελφοι, υπάρχει διακριτή διαφορά μεταξύ της χρηστής διοίκησης και της κακής διοίκησης. Υπάρχει διακριτή διαφορά μεταξύ του επαγγελματισμού και του αντιεπαγγελματισμού, μεταξύ της συναδελφικότητας και της αντισυναδελφικότητας!! Εδώ δε μιλάμε για εφαρμογή των νόμων, αλλά για χρήση αυτών προκειμένου να παρεμποδίσουμε θεμελιώδη δικαιώματα, όπως το δικαίωμα του συλλόγου να προασπιστεί τα συμφέροντα των μελών του και να τον αποτρέψουμε από το να πράξει τα δέοντα. Κάθε διοίκηση έχει υποχρέωση να καλλιεργεί με κάθε τρόπο το αίσθημα εμπιστοσύνης στους διοικούμενους και να αποφεύγει οποιαδήποτε ενέργεια που θα θέσει σε αμφισβήτηση τις προθέσεις της!!!

Καταγγέλλουμε τη διοικητική αναποτελεσματικότητα και την τάση εσωστρέφειας της διοίκησης των ΠΑΙΣΔΑΠ που αντί να προάγει κλίμα συνεργασίας κάνει ότι μπορεί για το αντίθετο εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της δημοτικής αρχής. Η όλη συμπεριφορά της διεύθυνσης και της διοίκησης προσβάλλει το θεσμό του συνδικαλιστικού οργάνου και απαξιώνει το έργο του Συλλόγου δημιουργώντας ταυτόχρονα απόσταση και ένταση μεταξύ των εργαζομένων. Είναι ντροπή μεταξύ συναδέλφων να υπάρχει τέτοιος εμπαιγμός!

«Θα προσφύγουμε στην Αποκεντρωμένη»


Παρά τις οργανωμένες προσπάθειες εμπόδισης του ΣΕΔΑΠ να προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες, σας πληροφορούμε ότι ο Σύλλογος θα προχωρήσει σε άσκηση προσφυγής περί της νομιμότητας της διαδικασίας της συνεδρίασης της 9ης Ιανουαρίου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Επιπρόσθετα, σας ενημερώνουμε ότι σήμερα, εστάλη στους ΠΑΙΣΔΑΠ νέο έγγραφο από τον Σύλλογο με το οποίο ζητώνται απαντήσεις σε ερωτήματα περί της καταβολής αποζημιώσεως ΜΑΠ και γάλακτος για τα έτη 2019-2020 και 2021 που προέκυψαν μετά την υπ’ αρ.: 89/2022 Απόφαση διοικητικού συμβουλίου ΠΑΙΣΔΑΠ(ΑΔΑ: ΩΤΣΚΟΛΘ1-Σ24). Αναμένουμε όχι μόνο την απάντηση σε αυτό
αλλά κυρίως την άμεση διόρθωση των όποιων λαθών ή παραλείψεων. Το σχετικό έγγραφο σας προωθείται συνημμένο στο παρόν μήνυμα.