Αντιμέτωπα με βαρύ κατηγορητήριο βρίσκονται τα μέλη του κυκλώματος που κατηγορούνται για την εξαπάτηση του ΕΦΚΑ μέσω εικονικών εταιρειών, μια δράση που εκτιμάται ότι προκάλεσε ζημιά ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ στα δημόσια ταμεία. Οι 22 συλληφθέντες, που εντοπίστηκαν μετά από επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για μια σειρά από σοβαρά κακουργήματα.
Στο επίκεντρο της δίωξης βρίσκεται η συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, η απάτη και η πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, καθώς και η συστηματική καταχώρηση παραπλανητικών εγγράφων στο ΓΕΜΗ. Παράλληλα, οι κατηγορούμενοι βαρύνονται με εκτεταμένη φοροδιαφυγή μέσω της έκδοσης εικονικών στοιχείων για ανύπαρκτες συναλλαγές, ενώ διώκονται και για διακεκριμένες περιπτώσεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).
Πέρα από τα κακουργήματα, η δίωξη περιλαμβάνει και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, όπως η μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών, αλλά και παραβάσεις σχετικά με την προμήθεια ναρκωτικών για ίδια χρήση. Η υπόθεση έχει πλέον περάσει στα χέρια του ανακριτή, ενώπιον του οποίου οι κατηγορούμενοι θα κληθούν τις επόμενες ημέρες να απολογηθούν για τις πράξεις τους.




