Εκδήλωση της “Πεντέλη Πόλη Πρότυπο” για τη βία στα Σχολεία - EKFRASI.net

Εκδήλωση της “Πεντέλη Πόλη Πρότυπο” για τη βία στα Σχολεία

Εκδήλωση, τη δεύτερη του θεματικού κύκλου, διοργανώνει η δημοτική παράταξη “Πεντέλη Πόλη Πρότυπο” με αφορμή τη βία στα Σχολεία. Η εκδήλωση που έχει για τίτλο “Όταν ο φόβος γίνεται καθημερινότητα: Οδηγός δράσης για γονείς και εκπαιδευτικούς” θα λάβει χώρα την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2026, στις 7.00′ μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων “Μίκης Θεοδωράκης” (17ης Νοέμβρη 10).

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της παράταξης “Πεντέλη Πόλη Πρότυπο” έχει ως εξής:

Η δημοτική παράταξη “Πεντέλη Πόλη Πρότυπο” διοργανώνει τη 2η θεματική της εκδήλωση με τίτλο: «Όταν ο φόβος γίνεται καθημερινότητα: Οδηγός δράσης για γονείς και εκπαιδευτικούς», την Παρασκευή 13 Μαρτίου στις 19:00‘, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων “Μίκης Θεοδωράκης” (17ης Νοέμβρη 10).

Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν ερωτήματα που απασχολούν κάθε γονέα και εκπαιδευτικό αναφορικά με τον σχολικό εκφοβισμό (bullying):

  • Ποιες είναι οι σύγχρονες μορφές βίας και πού οφείλονται;
  • Πώς επηρεάζεται η ψυχική ανθεκτικότητα και η αυτοεκτίμηση των παιδιών;
  • Πώς μπορούν οι γονείς να αναγνωρίσουν τα “σημάδι” πίσω από τη σιωπή;
  • Με ποιους τρόπους μπορεί η οργανωμένη κοινωνία και η σχολική κοινότητα να παρέμβει αποτελεσματικά;

Ομιλητής είναι ο διακεκριμένος επιστήμονας Δρ. Ευστράτιος Παπάνης, Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Επιστημονικά Υπεύθυνος των Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας του ιδρύματος.

Συντονίζει ο Γιώργος Λαγουδάκος, Μαθηματικός, Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Επικαιρότητα