Το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων για τις Αποκριές 2026 έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου και θα κορυφωθούν την Καθαρά Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2026.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας έχει ως εξής:
Ο εορτασμός της Αποκριάς είναι για τη χώρα μας μια παράδοση που συνδυάζει το γλέντι, την ψυχαγωγία και τη μεταμφίεση, με έθιμα και λαϊκά δρώμενα που προέρχονται από το απώτερο παρελθόν.
Στο πλαίσιο της επαφής των κατοίκων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας με τα ήθη και έθιμα της πατρίδας μας, ο Δήμος μας προτίθεται να γιορτάσει τις Απόκριες, προσφέροντας μια νότα χαράς, κεφιού και διασκέδασης στους δημότες του.
Γιορτάζουμε και φέτος τις Απόκριες και προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους σε ένα ξεφάντωμα στις πλατείες και τους δρόμους της πόλης μας.
Ένα πλούσιο πρόγραμμα από την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου, με ελεύθερη είσοδο για όλους!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΡΙΩΝ 2026
• Παρασκευή 13/02/2026
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ
- στις 7:00μμ στην Πλατεία Κύπρου, συναυλία με παραδοσιακά και νησιώτικα ακούσματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
• Σάββατο 14/02/2026
ΚΟΥΔΟΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΚΟΡΔΕΛΑΤΟΙ
- στις 11:00, το έθιμο των «Κορδελάτων» και των «Κουδουνάτων» της Νάξου σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό – Πολιτιστικό σύλλογο Αγίου Μηνά στους δρόμους της πόλης μας. Έναρξη από τα γραφεία του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Μηνά και τερματισμός στην πλατεία Κύπρου.
• Σάββατο 14/02/2026
ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ
«Το δέντρο των μεταμφιεσμένων»
- στις 5μμ και στις 7μμ, δύο παραστάσεις θεάτρου σκιών στο θέατρο του πολιτιστικού κέντρου «Μελίνα Μερκούρη».
• Κυριακή 15/02/2026
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣΚΑΣ
- στις 11πμ, στο πάρκο «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Σελεπίτσαρι, σε συνεργασία με το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, στήνουμε μια παιχνιδούπολη. Παίζουμε ομαδικά παιχνίδια, κατασκευάζουμε χαρταετούς και μάσκες, στήνουμε γαϊτανάκια και βέβαια χορεύουμε σε αποκριάτικους ρυθμούς.
• Σάββατο 21/02/2026
ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ»
«Μαλλιά Κουβάρια»
- στις 5μμ στο πρώην δημαρχείο Δραπετσώνας, σε συνεργασία με την Ένωση Κρητών Κερατσινίου-Δραπετσώνας «Το Αρκάδι» διοργανώνεται μια βραδιά παιχνιδιών, δοκιμασιών και γλεντιού. Ομάδες ανταγωνίζονται σε δοκιμασίες χρόνου, λογικής και δεξιοτήτων σε ένα παιχνίδι χωρίς λογική. Μετά το τέλος του παιχνιδιού θα ακολουθήσει πάρτι μέχρι τελικής πτώσης
• Κυριακή 22/02/2026
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΕΣ
- στις 12μ, Καρναβαλιστές με αφετηρία την πλατεία Νίκης στην Αμφιάλη και τερματισμό στην πλατεία Κύπρου. Ζωντανή μουσική, δρώμενα δρόμου, χοροί και τραγούδια που αγκαλιάζουν τις ελληνικές παραδοσιακές αποκριές ξεσηκώνουν τον κόσμο και τον προσκαλούν σε μεθυστική και ενωτική παρέλαση χαράς.
• Δευτέρα 23/02/2026
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
- στις 11πμ, παιδικές αποκριάτικες εκδηλώσεις σε τρία σημεία της πόλης μας. Στο πάρκο «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Σελεπίτσαρι, στον Πολυχώρο Λιπασμάτων στην περιοχή Κράκαρης και στο πάρκο «Καστράκι» στη Δραπετσώνα. Ξυλοπόδαροι, εργαστήρι χαρταετού, ζωγραφική προσώπου, ποπ κορν, μαλλί της γριάς, κλόουν, ταχυδακτυλουργοί, θέαμα με σαπουνόφουσκες, μπαλονοκατασκευές και πολλά άλλα διασκεδαστικά για μικρούς και μεγάλους.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ




