Δήμος Νέας Ιωνίας: «Η εικόνα “σκουπιδότοπου” μετά τις λαϊκές αγορές δε μπορεί να συνεχιστεί» - EKFRASI.net

Δήμος Νέας Ιωνίας: «Η εικόνα “σκουπιδότοπου” μετά τις λαϊκές αγορές δε μπορεί να συνεχιστεί»

Δήμος Νέας Ιωνίας: «Η εικόνα "σκουπιδότοπου" μετά τις λαϊκές αγορές δε μπορεί να συνεχιστεί»

Μέτρα για την εικόνα «σκουπιδότοπου» μετά το πέρας κάποιων λαϊκών αγορών, προαναγγέλλει ο Δήμος Νέας Ιωνίας, με αφορμή την κατάσταση στη λαϊκή του Περισσού το περασμένο Σάββατο (17/01).

Όπως αναφέρει ο Δήμος, η εικόνα αυτή «δεν τιμά όσους τη δημιουργούν και δεν αξίζει στην πόλη μας», ενώ δημοσιεύει και τα παρακάτω σχετικά βίντεο από το σημείο μετά τη λήξη της λαϊκής. Τονίζει πως δεν ειναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο «και πλέον δε μπορεί να συνεχιστεί». Ενημερώνει, έτσι, ότι «θα κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες προς την Περιφέρεια και το Ταμείο Λαϊκών Αγορών, ώστε οι εργαζόμενοι, οι πωλητές και οι παραγωγοί να αφήνουν τις γειτονιές που τους φιλοξενούν τακτοποιημένες».

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Παναγιώτης Μανούρης, αναφέρει:

«Οι εικόνες που αντικρίσαμε μετά την ολοκλήρωση της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου στον Περισσό είναι απαράδεκτες.

Όσοι εργάζονται στις λαϊκές αγορές έχουν ευθύνη για το πως αφήνουν το χώρο, τελειώνοντας τη δουλειά τους. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιούνται να αφήνουν πίσω τους εικόνα σκουπιδότοπου.

Ο Δήμος μας, όπως και οι άλλοι Δήμοι, λαμβάνει ελάχιστα για την καθαριότητα μετά τις λαϊκές αγορές και ξοδεύει πολλαπλάσια, για την καθαριότητα των λαϊκών αγορών. Σε κάθε περίπτωση όμως δε μπορεί να γίνει αποδεκτή η αδιαφορία για την καθαριότητα αυτών που κερδίζουν χρήματα μέσα στις λαϊκές της πόλης μας.

Οι κάτοικοι της περιοχής που φιλοξενούν τη λαϊκή αγορά δικαιούνται το σεβασμό των πωλητών, όπως και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου μας, οι οποίοι δεν είναι υπηρέτες κανενός.»

Επικαιρότητα

Στα δικαστήρια οι εργαζόμενοι του Δήμου για την απόλυση στο ΚΗΦΗ - Στάση εργασίας την Τετάρτη

Στα δικαστήρια οι εργαζόμενοι του Δήμου για την απόλυση του ψυχολόγου – Στάση εργασίας την Τετάρτη

Σε μετωπική σύγκρουση με τη δημοτική αρχή Τομπούλογλου προχωρά το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, κηρύσσοντας στάση εργασίας για την Τετάρτη