“8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη”: Στο γκρεμό της παραπληροφόρησης ο απολογισμός Αποστολόπουλου

Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης “8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Η δημοτική αρχή Αποστολόπουλου έχει χάσει κάθε μέτρο απολογισμού και βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση στον γκρεμό της παραπληροφόρησης και της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Παρουσιάζει τις συντηρήσεις των υποδομών, που την υποχρεώνει ο νόμος με ποινικές ευθύνες αν δεν κάνει, ως… «έργα πνοής».

Και μάλιστα με απολογισμό εννέα χρόνια πίσω, διότι έκανε πολύ λίγες. Οι περισσότερες φωτογραφίες που εμφανίζει (ακόμη και εννέα χρόνων πριν) δεν ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα, διότι οι εγκαταλελειμμένες υποδομές όπως είναι φυσικό, θέλουν και πάλι συντήρηση.

Παρουσιάζει εξωτερικά βαμμένα πολύχρωμα σχολεία, ενώ αυτά χρειάζονται βασικές συντηρήσεις στεγάνωσης, υδραυλικών κ.λπ.

Αναγκάζεται να παρουσιάσει ως έργα της, έργα προηγούμενων διοικήσεων (πχ Παιδικός Σταθμός Βερσή) επειδή λίγες ημέρες μόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της 2015 έκανε τα εγκαίνια. Όταν στα υπόλοιπα 9 χρόνια δεν κατόρθωσε να κατασκευάσει ούτε μια σχολική υποδομή παρά τις τεράστιες ανάγκες και την σαρδελοποίηση των μαθητών. Ή έργα (ομβρίων της Περιφέρειας) που λόγω του ότι παρουσίαζαν προβλήματα μέχρι χθες δήλωνε ότι δεν είχε καμία σχέση.

Παρουσιάζει ότι δήθεν έκανε μείωση τελών υπολογίζοντας και τη μείωση του 2012 ενώ η ίδια ανέλαβε το 2015. Παρουσιάζει δε, ότι εξοικονόμησε πόρους από τον ηλεκτροφωτισμό 80%, ενώ στην πραγματικότητα σύμφωνα με την έκθεση των μελετητών η εξοικονόμηση για το δήμο είναι 12.428 ευρώ σε σύνολο 3.913.254 ευρώ, (εξοικονόμηση 0,31%), παραλείποντας ότι οι κάτοικοι πληρώνουν ακριβώς το ίδιο ποσό όπως και πριν.

Όπως αποκρύπτει ότι η ελάχιστη μείωση τελών, προήλθε στην πραγματικότητα από την ραγδαία ανοικοδόμηση και ήταν υποχρεωτική από τον νόμο, καθώς τα τέλη είναι ανταποδοτικά, και τώρα πια τα μοιράζονται περισσότεροι, ο διαιρέτης μεγάλωσε και το πηλίκο της διαίρεσης μειώθηκε υποχρεωτικά. Το αναφέρει άλλωστε και η έκθεση της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου.

Παρουσιάζει ως επίτευγμα την απλή γραφειοκρατική ίδρυση 4 σχολείων στα εννέα χρόνια της θητείας της, αφού βέβαια δεν έχει να επιδείξει καμία κατασκευή. Το «ΘΑ» λαμβάνει θέση απολογισμού.

Παρουσιάζει ως μεγάλο άθλο την εγκατάσταση του μπαλονιού στον λόφο Τσακού για το οποίο χρειάστηκε επτά χρόνια, όταν οι άλλοι δήμοι τα εγκαθιστούν σε έξι μήνες.

Παρουσιάζει ψευδώς ότι αύξησε το πάγιο ενεργητικό του Δήμου κατά 115 εκατομμύρια όταν ολόκληρη η περιουσία του Δήμου ανέρχεται στα 115 εκατομμύρια σύμφωνα με τον ισολογισμό των ορκωτών λογιστών.

Παρουσιάζει ότι δήθεν ανέπτυξε ψηφιακές υπηρεσίες, ενώ πρόκειται για την υποχρεωτική ένταξη του Δήμου μας στην πλατφόρμα e.gov του Υπουργείου Ψηφιακής Μεταρρύθμισης μαζί με άλλους 200 δήμους και για την οποία καθυστέρησε τρία χρόνια γιατί «δεν είχαν πατήσει ένα κουμπί» όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Παρουσιάζει ως πρωτοβουλία της την ίδρυση Πολεοδομίας, ενώ ήταν υποχρέωση της από τον νόμο, όπως έκαναν όλοι οι δήμοι της Ελλάδας την οποία επίσης καθυστέρησε τρία χρόνια μέχρι να συμμορφωθεί με το νόμο.

Παρουσιάζει ως άμεση ανταπόκριση της, την λειτουργία της προσχολικής εκπαίδευσης, η οποία επίσης ήταν υποχρεωτική από τον νόμο, όπως έκαναν όλοι οι δήμοι της Ελλάδας, την οποία επίσης καθυστέρησε τρία χρόνια να εφαρμόσει, στήνοντας μάλιστα πρόχειρα Νηπιαγωγεία σε ακατάλληλα μισθωμένα κτίρια και προκάτ αίθουσες.

Παρουσιάζει ότι έκανε δήθεν δίκτυο πεζοδρομίων την στιγμή που έκανε μια απλή σημειακή αλλαγή πλακών επιλεκτικά στα σπίτια κάποιων δημοτών και δεν έφτιαξε ούτε ένα παραπάνω τετραγωνικό μέτρο πεζοδρομίου, ούτε έκανε καμία διεύρυνση στα απροσπέλαστα πεζοδρόμια.

Τέλος, παρουσιάζει ως επίτευγμα την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων από την πολιτεία όταν οι χρηματοδοτήσεις ήταν οριζόντιες για όλους τους δήμους της Ελλάδας και όταν ειδικά ο Δήμος Παπάγου Χολαργού βρέθηκε στην μικρότερη κλίμακα πανελλαδικά, επειδή η δημοτική αρχή του κ. Αποστολόπουλου δεν είχε προβλέψει να κάνει μελέτες. Οι περισσότερες δε χρηματοδοτήσεις αφορούν σε μελέτες και όχι σε κατασκευές.

Και μόνο το γεγονός ότι σε έναν απολογισμό τετραετίας μια δημοτική αρχή αναγκάζεται να πει τόσα ψέματα και ανακρίβειες, καταδεικνύει το γεγονός της αδράνειας της και της αβελτηρίας της.

Και βέβαια η δημοτική αρχή του κ. Αποστολόπουλου δεν έχει λέξη να πει για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος μας.

Ανοικοδόμηση, Καθαριότητα, Στάθμευση, Πεζοδρόμια, ασφαλτοστρώσεις, μείωση του πρασίνου, έλλειψη σχολικών και αθλητικών χώρων, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία, ασυδοσία των εργολάβων κλπ.

Στις 8 Οκτωβρίου έχουμε δημοτικές εκλογές. Οι δημότες αποφασίζουν.

Θα συνεχίσουν να έχουν μια δημοτική αρχή δημοσίων σχέσεων, φωτογραφιών και θεαμάτων ή θα επιλέξουν μια δημοτική αρχή που να λύνει προβλήματα και να φροντίζει την πόλη τους και τους ίδιους;