8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη: Περπάτησαν στον Υμηττό τα μέλη της

Τα μέλη και οι φίλοι της Δημοτικής Παράταξης “8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη” ανέβηκαν στον Υμηττό και περπάτησαν στα μονοπάτια του, θέλοντας να αναδείξουν τις ομορφιές του, αλλά και να επιστήσουν την προσοχή για την προστασία του τελευταίου πνεύμονα πρασίνου της περιοχής.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της παράταξης “8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη” έχει ως εξής:

Περπατήσαμε και θα το ξανακάνουμε, στον όμορφο «Τρελό», τον Υμηττό μας!

Μια μεγάλη ομάδα μελών και φίλων της δημοτικής μας παράταξης «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη» ανέβηκε την Κυριακή το πρωί στον Υμηττό για μια πρώτη μονοπατάδα.

Με στόχο την επαφή με την πανέμορφη φύση που βρίσκεται στην αυλή μας, η δράση συνδυάστηκε με ξενάγηση και επίσκεψη στα αρχαία ευρήματα της περιοχής της Αγίας Ελεούσας.

Η ομάδα πήρε το μονοπάτι ν.2 για να διασχίσει την κοίτη του Ιλισσού ποταμού και να επισκεφθεί τις 3 υδατοδεξαμενές που χρονολογούνται από την εποχή του Πεισίστρατου. Ο Βαγγέλης Στογιάννης ο οποίος ανέλαβε τις ιστορικές αναδρομές, αναφέρθηκε εκτενώς και στην ιστορία αλλά και τους μύθους που αφορούν στο εκκλησάκι της Αγίας Ελεούσας.

Η διαδρομή ανέδειξε ένα φυσικό και συνάμα αρχαιολογικό πλούτο που για κάποιους ήταν η πρώτη φορά που ανακάλυπταν.

Και όλα αυτά σε πολύ λίγα μέτρα από τις πόρτες των σπιτιών μας.

Αυτή είναι η προστιθέμενη αξία για την πόλη μας που πρέπει να γίνει μέρος της καθημερινότητας μας. Με εκπαιδευτικούς περιπάτους μαθητών, με χάραξη και νέων μονοπατιών, με λειτουργική σήμανση, με συνεχή καθαρισμό και σαφή καθορισμό των υπαρχόντων, με οργανωμένες περιβαλλοντικές δράσεις για όλους, πάντα με σεβασμό στη φύση.

Εμείς λοιπόν, περπατήσαμε στο βουνό μας και θα το ξανακάνουμε!

Σημ. Πολλές ευχαριστίες στον Μπάμπη Κουσιορή, ιδιοκτήτη του καταστήματος «Αμφιλοχία», λάτρη και ο ίδιος του βουνού, που προσέφερε τα απίθανα delicatessen του.